Primer Ple telemàtic marcat pel coronavirus

Dimarts, 28 d'abril de 2020 a les 15:00

El dilluns 27 d’abril l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès va celebrar, per primera vegada, un Ple ordinari en format telemàtic a causa de la crisi del Coronavirus. Aquest va comptar amb la presència de tots els càrrecs electes del Consistori, els quals varen tenir unes paraules d’ànim i de suport envers totes aquelles persones afectades per aquesta crisi, i envers aquelles que estan col·laborant, ja sigui des de primera línia com a través del voluntariat, per fer-hi front.

En aquesta sessió s’hi varen aprovar dues mocions de caire similar, i els regidors i regidors de l’equip de govern varen explicar quines mesures s’han adoptat des de les respectives àrees per fer front a la COVID-19 a nivell municipal.

Mocions

La primera de les mocions, presentada per ERC amb l’adhesió de la resta de formacions polítiques, va ser aprovada per unanimitat, i demana la flexibilització de les regles fiscals amb la finalitat d’augmentar la capacitat pressupostària del món local, agent clau en la

gestió i coordinació de les mesures que es deriven de l’emergència sanitària

produïda la COVID-19, i que patirà de forma més directa la crisi econòmica que se’n derivarà.

La segona moció, presentada per Junts per l’Ametlla per urgència, va ser aprovada amb els vots a favors dels regidors i regidores del mateix partit i d’ERC, l’abstenció dels càrrecs electes d’Ametlla’t i el vot en contra dels regidors del PSC i l’Ametlla en Comú Podem. En el seu redactat es denuncia la mala gestió de la crisi realitzada pel govern espanyol, a qui s’acusa d’aplicar un 155 sanitari, i reclama al govern d’Espanya aprovar mesures concretes per superar la crisi derivada de la pandèmia de la COVID-19.

Accions fetes i nou pressupost pel 2020

Seguidament, els regidors i regidores amb responsabilitats de govern varen exposar, un a un, les mesures preses des de la seves àrees per abordar els efectes de la crisi del Coronavirus a l’Ametlla del Vallès, i que s’han anat explicant a través dels canals informatius de l’Ajuntament.

En aquestes intervencions es va explicar la reorganització que s’ha fet al Consistori per poder atendre la nova realitat, alhora que s’anunciava el replantejament que s’està fent del pressupost 2020, que s’havia de portar a votació del Ple el mes de març, fet que no va ser possible a causa de la crisi.

Amb tot, a les properes setmanes es presentarà un nou pressupost pel 2020, refet i repensat per donar resposta a les noves necessitats. Contempla un augmentant un 80% les partides d’emergències i un 50% els recursos d’assistència, més de 300.000€ que es destinaran a Acció Social (incrementa 120.000€), al lloguer social (127.000€), a material sanitari (10.000€) i a ajudar al previsible increment d’aturats (50.000€).

El Ple va prosseguir amb l’exposició de la liquidació de l’exercici 2019 a partir dels indicadors macroeconòmics i amb l’apartat de precs i preguntes dels regidors i de la ciutadania, que va poder enviar per correu electrònic les seves qüestions, que van ser contestades en directe.

Darrera actualització: 21.07.2020 | 11:18