Presentació dels projectes de remodelació de la nau Feliubadaló i del centre urbà

Divendres, 17 de març de 2023 a les 00:00

Dimecres 22 de març tindrà lloc la presentació a la ciutadania dels projectes de remodelació de la nau Feliubadaló i del centre urbà, donant continuïtat a un debat per tractar l’Ametlla del futur en l’àmbit dels equipaments i de l’espai públic.

L’acte es retransmetrà en directe pel canal Youtube de l’Ajuntament, i es farà a la Sala Polivalent a partir de les 19 h.

Tal com explicàvem recentment en un article, la intervenció prevista a la nau Feliubadaló (i també de la Sala Municipal de Teatre) és una iniciativa sustentada en un procés participatiu, la qual passa per la rehabilitació constructiva i energètica, la millora en la qualitat de la seva accessibilitat i habitabilitat i la seva adaptació a les diferents normatives de seguretat, garantint una actuació d’acord amb els nous objectius de desenvolupament sostenible.

Els usos bàsics d’aquest nou equipament tenen una dimensió diferent de la de la Sala Municipal de Teatre, en disposar d’un espai industrial, una nau, capaç d’acollir diferents tipologies d’activitats.

El dia d’avui ja s’han elaborat i finalitzat els documents tècnics corresponents, i s’ha demanat una subvenció del Plan de Impulso a la Rehabilitación de los Edificios Públicos (PIREP) del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, que pot ser atorgada de forma imminent, per ajudar a sufragar l’import aproximat d’execució de la rehabilitació, que ascendeix a 1.300.000 € aproximadament.

La rehabilitació de la nau Feliubadaló i de Sala Municipal de Teatre forma part d’un pla estratègic en el qual els equipaments són els protagonistes en un espai urbà que els embolica, donant peu a la centralització dels serveis municipals i recuperant Can Muntanyola per a la ciutadania.

A conseqüència d’aquest pla, apareix l’avantprojecte per a la reurbanització de l’espai urbà del centre entès com un cor que batega al servei dels barris que l’envolten, amb una clara voluntat de pacificar-lo donant prioritat als vianants. Aquest avantprojecte donarà pas a la redacció d’un pla director per la seva execució, adaptada a les possibilitats del pressupost municipal.

Darrera actualització: 17.03.2023 | 11:14