Presentació del llibre "Calladeta no ets més maca"

Dilluns, 22 de novembre de 2021 a les 00:00

El dijous 25 de novembre, en el marc de la commemoració del dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, la Biblioteca Municipal Josep Badia i Moret de l'Ametlla del Vallès acollirà la presentació del llibre "Calladeta no ets més maca", obra de Nuria Prieto.

La presentació es complementarà amb una xerrada, a la qual hi participaran la Mireia, víctima que apareix en el segon volum del llibre, i l'Esther Almansa, treballadora social de l'Ajuntament especialitzada en temes de violència de gènere.

Calladeta no ets més maca és un projecte creat per la Nuria Prieto que pretén, a través del relat en primera persona, mostrar deu històries reals i properes. Les protagonistes són dones de menys de 30 anys (excepte dos casos) que han patit violència de gènere.

Per a aquests relats, l’autora ha utilitzat un to molt especial: s’explica la realitat de la protagonista mitjançant perspectives paral·leles o metàfores. Aquests relats posen l’èmfasi en les primeres alarmes d’una relació de maltractament. Però també en la importància de demanar ajuda i eludir el paternalisme, que tan poc ajuda en aquestes situacions.

Finalment, després del relat ficcionat s’inclou una breu ressenya de la història real, que s’amaga després de la narrativa, a més d’una biografia (algunes vegades anònima) de la protagonista; també consells o conclusions que les noies aporten.

Aquest és el primer títol d’una sèrie de llibres que recolliran més relats que pretenen donar, cada vegada, una perspectiva més àmplia i diversa.

Darrera actualització: 23.11.2021 | 09:58