Pregó d'en Carnestoltes, el rei dels pocasoltes

Dimecres, 10 de febrer de 2021 a les 00:00

En Carnestoltes, el rei dels pocasoltes, ja fa dies que volta per l'Ametlla del Vallès, i com que aquest any no podrà llegir el pregó en públic a causa de les restriccions de la COVID-19, ens l'ha fet arribar a través del web de la Comissió de Carnaval i Colles de Gitanes:

Benvolguts confinats, desconfinades, vacunades i negacionistes del Principat:

Qui ens havia de dir fa un any que estaríem com estem...

Recordeu la imatge de les 9 comparses ballant alhora al pavelló mentre ho miraven gairebé 1.000 persones? I l’homenatge als antics balladors i balladores del dilluns al vespre? Ara seria impensable, però fa un any va ser una realitat. Perquè, tot i que ens sembli que el 2020 no es va poder fer gairebé res, el Carnaval sí que el vam celebrar.

Deixeu-me que faci un reconeixement a tota la gent que ha passat la malaltia, a les sanitàries i sanitaris que n’han tingut cura, a la gent gran que han estat a casa o en residències tot aquest temps, a les cuidadores i cuidadors que  han estat amb ells, als infants i joves que van estar mesos sense gairebé sortir ni anar a l’escola i que ara estan tenint una conducta exemplar, al professorat que es reinventa i adapta cada dia a les noves circumstàncies, a tots els dels sectors que no han pogut o encara no poden treballar i intenten aguantar,  a tot el voluntariat que col·labora perquè les coses vagin endavant i a tots els professionals que han fet el possible perquè tot vagi bé. I no em vull oblidar de tots els que ens han deixat aquest any, que han sigut molts.

Però ara que s’acosten els dies de gresca mirem la part positiva:

-Heu conegut camins i rutes del poble que no havíeu vist mai, però deixeu la Font del Racó tranquil·la que aviat no s’hi passarà...
-Heu fet tanta neteja i endreça a casa que gairebé no la reconeixeu, però tot el que traieu porteu-ho a la deixalleria que, si no els fotògrafs no donaran a l’abast...
-Heu creat entitats noves d’excursionisme, d’ajuda i solidaritat, però quan això passi no us desinfleu i seguiu treballant fort...

Tot i els moments difícils que estem passant, no oblideu que aquests dies mano jo;

per això US ORDENO:

  • Que els infants i joves compleixin les ordres que els he repartit a les escoles, i les mares i pares els ho prepareu...coses més difícils vareu fer pel confinament.
  • Que els apunteu a les activitats infantils que organitza la regidoria, que són de franc i així us animeu tots una mica.
  • Que participeu dels concursos virtuals de la Comissió que són fàcils, hi ha premis i aquest any no cal comprar números.
  • Que dilluns a les 6  de la tarda mireu la “Ballada virtual” com si anéssiu al pavelló,  de la primera a la última colla que potser tindreu alguna sorpresa.
  • Que els comerciants guarneixin els aparadors i es disfressin que així ho fem tot més divertit.
  • Que la resta us disfresseu divendres per anar a mercat, dissabte per anar a comprar o diumenge per anar al Carnaval que han muntat al pavelló...i si heu votat per correu disfresseu-vos també i sortiu pel poble a passejar.
  • I que, a part de perruques, carotes  i antifaços, no us oblideu de la MASCARETA, les MANS i la DISTÀNCIA, que ja vindran temps millors i el Carnaval tornarà a ser gran!!!                                                                                                                                                                                                                            

I com que aquest any els Diablots no em podran cremar, tal com vaig arribar marxaré i espero que l’any vinent ho celebrarem com cal.
Gaudiu d’aquests dies i, sobretot, tot el que feu...feu-ho amb SENY!

                                                                                                                                                                                                                                                  En Carnestoltes , rei dels Pocasoltes

Darrera actualització: 10.02.2021 | 08:58