Nyoca abaixa el teló

Dimarts, 11 d'abril de 2023 a les 00:00

Aquest any 2023 el grup de teatre Nyoca, amb cinquanta anys de trajectòria a les seves espatlles, abaixa el teló. I per fer-ho, el pròxim divendres 14 d’abril tindrà lloc una celebració molt especial, que constarà de la projecció d’un audiovisual per repassar la prolífica trajectòria de l’entitat, i de la inauguració d’una exposició amb una mostra de cartells, fotografies, trofeus i textos, tot plegat amenitzat pels ARTRISTRAS i per la Big Band de l’Escola Municipal de Música.

La projecció de l’audiovisual es farà a les 20 h als jardins de Can Muntanyola, i la mostra de cartells i fotografies, a la Sala d’Art Carles Sindreu.

Si voleu saber més d’aquesta entitat, us convidem a llegir el + Amíndola publicat amb el Diari de l’Ametlla del mes d’abril, un extens monogràfic de setze pàgines sobre el grup de teatre Nyoca.

A continuació, transcrivim el text de comiat de la històrica entitat ametllatana, el qual es publica en el llibret editat per l’àrea de Cultura amb la programació cultural del segon trimestre de l’any:

La Sala ha estat durant molts anys el lloc on hem assajat, on ens hem reunit, on hem discutit, on hem actuat.

Escombràvem, canviàvem bombetes, vigilàvem humitats i reclamàvem a l’Ajuntament les reparacions pertinents: reparar el terra, collar butaques, connexions, altaveus, millorar llums escènics, envernissar portes… resumint: casa nostra.

Estem contents del que hem viscut, del que hem après i de tot el que Nyoca ens ha aportat. Sentim que hem complert un cicle i que ara és el moment de deixar pas a altres iniciatives actorals que segurament sorgiran, perquè l’Ametlla és un poble de teatre i aviat tindrem una Sala ben equipada, a punt d’estrenar.

Des dels inicis, els anys 70 fins ara, Nyoca ha portat a escena moltes obres de teatre, clàssic i contemporani, que hem estrenat a l’Ametlla i que hem portat arreu de Catalunya obtenint premis a la direcció, als actors a l’escenografia…

Han passat per Nyoca moltíssims actors amateurs, alguns d’ells han fet del teatre la seva professió. Però també persones que han col·laborat desinteressadament en la confecció d’atrezzo, en el vestuari, en la llum i el so, en el transport, sovint voluminós, en els comptes i en tot el tema administratiu.

Per a tots ells, el nostre reconeixement.

LLARGA VIDA AL TEATRE!

Darrera actualització: 12.04.2023 | 09:24