Nova programació cultural pel segon trimestre de l’any

Dilluns, 12 d'abril de 2021 a les 00:00

Ben entrats a la primavera, l’àrea de Cultura ha elaborat un llibret amb la programació cultural del segon trimestre de l’any.

Aquest, recull tota la programació estable de la Sala Municipal de Teatre pels mesos d’abril, maig i juny, i fa un avançament d’altres propostes com el cicle “Cultura als parcs”, la Diada de Sant Jordi, el “Cinema rebel a la fresca” i un presenta en primícia del cartell del Cicle de Jazz de l’Ametlla, que enguany celebra el seu desè aniversari.

A continuació reproduïm l’escrit de presentació del llibret, obra de l’actor ametllatà Joel Minguet.

Cuidem-nos!

En aquests temps pandèmics en què sembla que tots som més sensibles a l’evidència que la cultura és un bé essencial, l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès i l’àrea de Cultura han adoptat el protocol sanitari de la Generalitat de Catalunya. Això és un fet i des de finals del mes de novembre la Sala Municipal de Teatre, un dels pulmons del poble, ha reobert les seves portes. És així que la Sala es torna a convertir en refugi on hi podem respirar cultura.

La cultura ens connecta amb les emocions, ens transforma i ens expandeix. Podem convenir, doncs, que la cultura s’hauria de situar com el quart pilar que aguanta la societat del benestar, al costat de la sanitat, l’ensenyament i les polítiques de benestar social.

La cultura és brúixola i ens diu d’on venim, entenent-la com tot el que queda del que s’ha oblidat. La cultura ens diu qui som i per això es converteix en el batec del poble. I la cultura ens diu cap on anem, esdevenint eina de futur per crear bones persones i construir un món millor.

Necessitem la cultura. Tenim ganes de cultura. És la nostra responsabilitat consumir cultura en les seves diferents formes i sobretot engrescar als nostres joves a que també ho facin.

Consumint cultura construïm un criteri que ens ajuda a articular un discurs propi, una mirada personal sobre les coses que passen en aquest món on vivim. És així que consumint cultura som més lliures, som més feliços.

Federico García Lorca deia que si ell tingués fam i estigués desvalgut al carrer no demanaria un p a, sinó que demanaria mig pa i un llibre.

Joel Minguet i Sorribas

Actor.

Darrera actualització: 12.04.2021 | 10:58