Nous llibres amb ADN ametllatà

Divendres, 28 d'abril de 2023 a les 00:00

Aquest mes d’abril s'han presentat dos llibres amb marcat accent ametllatà, tant pel que fa a la seva temàtica com per la seva autoria.

Els podeu adquirir a les llibreries de l'Ametlla del Vallès!

L’Home dels Nassos de l’Ametlla

El primer a ser presentat el 21 d’abril a la Sala Polivalent va ser L’Home dels Nassos de l’Ametlla (Ed. La Letra), un conte infantil escrit per la Maria Iriso i Il·lustrat per en Ferran Sedó, ambdós veïns de l’Ametlla del Vallès.

Sinopsi:

L’Home dels Nassos de l’Ametlla és un conte ple de tendresa i una faula que ensenya als nens a jugar i a estimar el seu entorn.

La Mestra de les Lletres és una senyora saberuda i moderna que avui ens ha explicat una faula ben estranya... Que va passar a l’Ametlla del Vallès! Resulta que als lledoners de Can Plantada hi viuen en Ton, un esquirol presumit, i la Palmira, una sargantana molt eixerida, juntament amb l’Homenet. Aquest és un ésser “especialot”, una mica massa... Com us ho diria: rondinaire, tossut, set-ciències? El cas és que tots tres tenen un somni. I un dia els hi passa una cosa horrorosa, un altre dia fan una descoberta màgica, un altre dia enfilen un camí pel poble de l’Ametlla i... I voleu saber què aconsegueixen finalment? Doncs us deixo que ho esbrineu vosaltres mateixos!

 

L’Ametlla del Vallès com mai l’has vist

El segon llibre es va presentar a la Biblioteca Josep Badia i Moret coincidint amb la diada de Sant Jordi, i es tracta de L’Ametlla del Vallès com mai l’has vist (editat per l’Ajuntament) obra de l’escriptora ametllatana Núria Farràs, de la fotògrafa Pilar Diago i de la il·lustradora Mónica González.

Sinopsi

L’Ametlla del Vallès com mai l’has vist és un llibre per a tota la família que descobreix els moments més rellevants de la història del nostre poble i alguns dels espais més emblemàtics. A través de les seves pàgines plenes de fotografies i il·lustracions també coneixereu els personatges que van marcar les nostres vides. Per als grans és un viatge de descobriment, i per als més petits, un joc acompanyats per en Trill, la Guilla i la Lina. Al final del llibre trobareu un conte que els infants podran dibuixar i una imatge per omplir de colors. Per als ganàpies també hi ha un glossari de paraules relacionades amb la història de l’Ametlla.

El llibre s’ha pensat per a lectors de totes les edats: hi ha textos per als qui comencen a llegir o tenen dificultats lectores, i textos per als que ja són experts.

Darrera actualització: 28.04.2023 | 10:02