Nou gimnàs per a l’escola Bertí

Dijous, 7 de juny de 2018 a les 08:00

L'Ajuntament de l’Ametlla del Vallès ha iniciat els primers tràmits per portar a terme les obres de construcció del gimnàs de l’escola Bertí, una de les principals inversions del romanent de tresoreria del present any.

Així, el passat 15 de maig es va publicar la licitació de les obres de construcció d’un nou gimnàs a l’escola Bertí per un import de 634.767,51 € (IVA inclòs).

El futur gimnàs s’ubicarà entre el pati d’infantil i la pista de formigó, de manera que afecti el mínim possible la configuració dels patis d’esbarjo i de joc actuals, i serà un edifici compacte, resolt en planta baixa, diferenciant tres volums que conformen una planta rectangular de dimensions 30,73x12,1 m. Comptarà amb vestidors i magatzems.

Amb aquesta actuació s’aconseguirà satisfer una vella demanda d'aquest centre públic d'ensenyament, els alumnes del qual realitzen actualment les classes de gimnàstica al pati exterior del recinte.

D'altra banda, a més d'activitat física, el gimnàs permetrà acollir celebracions i trobades escolars i també activitats organitzades per entitats locals i associacions fora de l'horari lectiu. L'edifici tindrà una superfície de 330 metres quadrats. Per no interferir en el desenvolupament de l'activitat docent, es preveu que les obres es realitzin durant aquest estiu, coincidint amb el període de vacances dels estudiants.

L'alcalde Andreu González ha manifestat que la construcció d'aquest gimnàs de l'escola Bertí contribuirà també a dinamitzar l'activitat social, cultural i esportiva del poble. Per això, es preveu que la pista del gimnàs tingui usos extraescolars fora de l'horari lectiu i poder disposar d'un equipament més al municipi.

Tal i com es va explicar en el darrer Diari de l’Ametlla, aquesta obra serà finançada en base al romanent de tresoreria un cop liquidat l’exercici 2017, juntament amb l’edifici de les Voltes de Can Camp i les millores en la piscina exterior de Can Camp. De fet, aquest romanent complementarà el programa d’inversions del pressupost d’enguany de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès que ascendeix a més de 600.000 euros.

L’accés es realitzarà a través d’un porxo d’entrada per qual s’accedeix al volum dels vestidors de planta rectangular de dimensions 7,3x12,1m i coberta plana. En aquest volum un distribuïdor conduirà fins al volum central on hi ha la sala principal del gimnàs. El distribuïdor també permetrà accedir als vestidors i a un magatzem. El volum central del gimnàs estarà format per un volum de planta rectangular de dimensions 20x12,1 i coberta inclinada a una aigua. La coberta del volum central generarà un voladís que farà de connexió entre la pista de formigó del pati i el gimnàs.

Darrera actualització: 06.06.2018 | 13:49