Nits Joves, què són i què s’hi fa

Dijous, 27 de desembre de 2018 a les 00:00

El mes passat van tornar a engegar les Nits Joves, un projecte d’oci nocturn alternatiu per a nois i noies d'entre 12-18 anys. Està liderat per l’àrea de Joventut de l’Ajuntament amb la finalitat de cobrir una necessitat que presentaven els adolescents del municipi. Aquí teniu descrites les seves característiques i els serveis que ofereix.

• L’accés és lliure, prèvia autorització de pares/mares o tutors. No obstant això, hi ha dues educadores que controlen les entrades i sortides, dinamitzen i supervisen l’espai i fan de tècniques referents. 
• Es duu a terme al Casal de la Gent Gran del municipi, cada divendres de 20.30 a 23.30h, seguint el calendari escolar (és a dir, de setembre-juny fent vacances per Nadal i Setmana Santa). 
• És un espai de trobada, diàleg, comunicació i relació que té l’objectiu de cobrir les necessitats d’oci dels nois i noies del poble, des d’una vessant socioeducativa. 
• Constitueix un servei de prevenció i atenció de problemàtiques comunes entre els joves: consum i altres pràctiques de risc, relacions interpersonals tòxiques, baixa autoestima, fracàs escolar... 
• Cada divendres se serveix sopar i es fa una activitat, més o menys dirigida en funció de què es tracti. El sopar té un preu molt econòmic, especial per a joves. 
• Les activitats solen ser: sopar temàtic, cinefòrum (visionat de pel·lícula i petit debat), activitats esportives i torneigs (ping-pong, voleibol, etc.), taller de teatre, taller de bodypaiting, taller de cuina, taller de sexualitat, tallers per a la igualtat (rols de gènere, violència de gènere, etc.), taller de defensa personal, karaoke, jocs de taula... A més de concerts en ocasions especials i sortides puntuals per fer làser tags o room escapes. 
• Tot i que la planificació de les activitats recau en les educadores responsables del servei, respon als interessos, motivacions i propostes dels usuaris i usuàries i, per tant, pot anar variant al llarg del curs. 
• La difusió de les activitats programades es fa a través del compte d’Instagram @nitsjovesametlla i d’un grup whatsapp al qual els adolescents interessats poden demanar afegir-se. El número de telèfon de contacte de la coordinadora (Clàudia) és el 639745505.

Darrera actualització: 27.12.2018 | 11:55