Mesures urgents de caràcter econòmic, cultural i social per pal·liar els greus efectes la COVID-19

Dijous, 4 de juny de 2020 a les 00:00

Ja s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el Decret Llei 21/2020 de 2 de juny, de mesures de caràcter econòmic, cultural i social per pal·liar els greus efectes de la pandèmia de la COVID-19.

Resum de les mesures urgents recollides en el decret: 

1.- Mesures per ampliar el fons de garantia autoritzat pel Govern per tal d'atendre les necessitats de finançament del teixit cultural del país que s'ha vist afectat per la situació derivada de la COVID-19.

2.- Creació d'una prestació extraordinària per a subministraments bàsics, destinada als treballadors professionals del sector de les arts escèniques, arts visuals música i audiovisual que arran de la crisi sanitària derivada de la COVID-19, hagin patit una disminució dràstica i involuntària en els seus ingressos durant els períodes en què han tingut inactivitat i no han tingut ingressos.

3.- S’estableixen ajudes a les famílies per fer econòmicament més accessibles les activitats d'educació en el lleure de l'estiu 2020. 

4.- Es preveu un ajut econòmic extraordinari per a  l'organització i funcionament de les activitats en l'àmbit del lleure educatiu en els requeriments de la pandèmia COVID-19.

5.- S’estableix una mesura per a la contractació de joves en pràctiques per a entitats del sector del lleure educatiu.

Més informació aquí.

Darrera actualització: 04.06.2020 | 13:08