Més de set-centes persones s’atansen al Punt Lila durant la Festa Major

Dijous, 31 d'agost de 2023 a les 00:00

Com és habitual des de ja fa uns quants anys, durant les nits de la Festa Major es va instal·lar una carpa del “Punt Lila” a la plaça de l’Ajuntament, un punt d’informació, assessorament, atenció, acompanyament i recull d’eventuals incidències d’agressions sexistes.

Al llarg de les tres nits que va actiu, 771 persones varen apropar-se a la carpa sobretot cercant informació sobre el servei, el seu funcionament i circuit d’actuació, però sobretot per participar en les dinàmiques de sensibilització i prevenció organitzades. Cal destacar que no es va denunciar cap tipus d’agressió masclista i/o LGBTIQ+-fòbica.

En aquest sentit, es van desenvolupar tres dinàmiques diferents per treballar diversos àmbits d’actuació:

1. Mural dels desitjos. Mural on les persones participants van plasmar els desitjos i reflexionar sobre allò que els agradaria o canviarien de la seva situació actual, tant personal com social.

2. Amor romàntic. Activitat amb l’objectiu de treballar, a través de diferents afirmacions, els mites de l’amor romàntic i reflexionar sobre allò que és amor (en l’àmbit relacional o personal) i allò que és control o possessió.

3. Diversitats. Activitat que consistia a fer grups de paraules segons els conceptes als quals fan referència; a través d’aquesta activitat es parlava de la diversitat sexual, de gènere, d’orientació sexual, diferents mètodes de prevenció de les ETS i embarassos, diversitat relacional, etc.

En realitzar aquestes dinàmiques, moltes dones van compartir experiències de violència que van patir en el passat, sobretot en l’àmbit de la parella o família, de manera que el Punt Lila, mitjançant les dinàmiques de sensibilització, va propiciar un espai segur en què moltes dones van compartir experiències en comú, vivències que ja han treballat de forma personal, la majoria amb suport psicològic.

Darrera actualització: 31.08.2023 | 10:09