Manifest amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTIQ+

Divendres, 28 de juny de 2019 a les 00:00

Just avui fa 50 anys, a Stonewall, un grup d’homes i dones valentes van plantar cara a la desigualtat, a l’estigma i a la discriminació social i policial. Pel simple fet de no estimar com la resta o no sentir-se identificades amb el gènere assignat al néixer eren perseguides.  Aquest grup va fer història i va obrir el camí a la igualtat efectiva i a la normalització de la diversitat arreu.

Afortunadament, des d’aquell 1969 hem avançat molt com a societat i hem assolit grans fites: som el tercer Estat del món en reconèixer el matrimoni igualitari i el dret d’adopció per a parelles del mateix sexe, i som un dels països amb major acceptació de la diversitat sexual.

Tot i aquesta millora evident de les condicions legals i de vida de les persones LGTBIQ+, cal seguir lluitant i reivindicant. A l’Ametlla tenim com a repte donar visibilitat al col·lectiu en totes les àrees, també als centres educatius, i aprovar un Pla Local LGTBIQ+, juntament amb protocols específics d’actuació en casos d’homofòbia i transfòbia.

En aquest dia de reivindicació és important recordar aquelles persones pertanyents al col·lectiu que viuen en un dels 72 països on l’homosexualitat és il·legal i molt especialment, en un dels 12 països on estimar algú del teu mateix sexe es castiga amb la pena de mort. A totes aquestes persones, us volem dir que l’Ametlla és casa vostra i que lluitarem pels vostres drets.

Ens complau que una efemèride com aquesta sigui la carta de presentació de la nova regidoria d’Igualtat, creada per seguir amb la lluita de les heroïnes d’Stonewall. Combatrem tota forma de discriminació al nostre municipi i crearem una Ametlla oberta, lliure, plural i orgullosament diversa amb la finalitat d’assolir la plena normalització de totes les orientacions sexuals i identitats de gènere. Ens comprometem fermament perquè ningú hagi de viure la seva condició d’amagat i vetllarem perquè aquesta no sigui motiu de burla o de vergonya en cap espai.

Per aquelles que ja no hi són, per totes nosaltres i per les que vindran, estimis a qui estimis i et sentis com et sentis, feliç Dia de l’Orgull LGBTIQ+.

Darrera actualització: 28.06.2019 | 12:34