L’OnCodines Trail enfila la recta final amb 112 equips inscrits

Dimarts, 3 de març de 2020 a les 00:00

El repte esportiu solidari contra el càncer OnCodines Trail, que es farà el proper 21 de març, compta ha tancat inscripcions amb 112 equips inscrits, fet que suposa 655 participants.

Una xifra que per als organitzadors suposa tot un èxit ja que, inicialment, s’havia previst un màxim de 100 equips participants i la bona acollida de la iniciativa va generar una llista d’espera que, finalment, s’ha pogut acceptar. Un total de 55 equips són dels municipis per on transcorre el repte. Una desena més provenen d’altres municipis del Vallès Oriental i el Moianès i la resta provenen de punts molt diversos de Catalunya: Barcelonès, Vallès Occidental, Bages, Osona, Berguedà, Maresme i Baix Penedès.

L’OnCodines Trail proposa un recorregut per muntanya corrent 70 quilòmetres o caminant-ne 55, en equips d’entre 4 i 6 persones, al llarg d’11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès. Al llarg del recorregut hi haurà diversos punts d’intercanvi on els equips podran fer els relleus de corredors o caminants que, alhora, seran punts d’avituallament i animació. Els trams, que en bona part són compartits per a les dues opcions, s’han fet públics aquest dilluns al web de la prova.

Els equips que hi participen ho faran amb un doble objectiu: completar la cursa i recaptar un mínim de 600 euros que es destinaran íntegrament a la Fundació

Oncovallès i la Barcelona Brain Health Initiative . En aquest sentit, la participació a la cursa requereix (a banda de la inscripció de cada un dels participants per les despeses d’organització) la donació de cada equip. És així, que el repte permetrà recaptar un mínim de 67.000 euros. Els equips, de moment, han recollit 47.925 euros inicials que es marcava l’organització en iniciar el repte.

Bona acollida del voluntariat: 300 inscrits

Els equips són una part imprescindible del repte, l’altra part són els voluntaris. L’organització està molt satisfeta de la resposta ciutadana que ha tingut la crida per a registrar voluntaris feta fa unes setmanes. Gairebé s’han cobert totes les necessitats i només falta per cobrir algunes vacants puntuals relacionades amb els temes sanitaris (medicina, infermeria o fisioteràpia).

Les dades de cada tram ja s’han publicat al web

El recorregut al llarg d’11 municipis i 2 comarques i els punts on hi haurà els avituallaments i els relleus de corredors i caminants s’ha fet públic al web de l’OnCodines. En el cas del recorregut corrent, hi ha 9 trams que sumen un total de 70 quilòmetres i mig i 2.100 metres de desnivell positiu. El traçat caminant té uns 57 quilòmetres i consta de 8 etapes. En aquest cas, el desnivell positiu és de 1.500 metres.

#ensmovemperlaGlòria

Els impulsors de l’OnCodines trail són un grup de corredors de Sant Feliu de Codines, agrupats sota el paraigües de la secció runner del Club Atlètic Sant Feliu . El grup sol participar en curses solidaries com l’Oncotrail de Girona. La iniciativa neix d’una fatalitat, la pèrdua de la Glòria, una de les components de l’equip com a conesqüència d’aquesta malaltia. D’aquest fet en neix la necessitat de fer quelcom per ajudar a qui pateixi aquesta malaltia. És per això que el subtítol del repte és “Ens movem per la Glòria”. Una expressió que s’ha brodat també en unes polseres solidàries que ajuden a difondre i finançar el repte.

Font: OnCodines Trail

Darrera actualització: 03.03.2020 | 09:42