Lleugera flexibilització de les mesures per contenir la COVID-19

Divendres, 26 de febrer de 2021 a les 00:00

Havent analitzat la situació sanitària actual, la qual presenta una tendència a la disminució de contagis molt lenta (gairebé d’estancament), i davant la necessitat de fer algunes modificacions que permetin que alguns sectors es puguin reiniciar mantenint el control del risc epidemiològic, el PROCICAT ha anunciat avui una pròrroga de les mesures vigents per contenir la COVID-19, amb petites flexibilitzacions.

Aquests canvis entraran en vigor a partir del dilluns 1 de març, i tindran una vigència inicialment d’una setmana (fins el 8 de març). Són els que segueixen:

- S’autoritza la pernoctació en les sortides infantils sempre que es garanteixi el grup bombolla.

- Obertura de dilluns a divendres del comerç amb una superfície màxima de 400 m2 i dels centres comercials amb aforament limitat al 30%, establint sistemes de control d’aforament, de fluxos i d’accessos. La restauració als centres comercials continuarà tancada aquesta setmana.

- Increment de l’aforament a les piscines fins al 50%.

- En equipaments esportius en espais tancats amb ventilació reforçada es poden fer activitats grupals amb el 30% de l’aforament i amb mascareta.

- Activitats esportives a l’aire lliure permeses amb el 50% de l’aforament màxim.

Una altra de les mesures establertes és el retorn dels alumnes de segon curs d’universitat a les aules per fer classes presencials a partir del dilluns 8 de març.

Darrera actualització: 26.02.2021 | 13:01