L’IES Eugeni Xammar participa en el “Projecte Reacciona”

Dimecres, 17 de març de 2021 a les 00:00

Per 4t any consecutiu l’Ajuntament de l’Ametlla ha ofert a l'institut Eugeni Xammar la possibilitat de participar en l’anomenat “Projecte Reacciona”, que treballa la cultura audiovisual i la consciència social. En el marc de la matèria Cultura i Valors, i al llarg del primer i segon trimestre, els alumnes de 2nB d’ESO han estat els que hi han pogut participar.

El projecte consisteix en l'elecció d'un tema (cooperació i solidaritat, medi ambient o cultura de pau) sobre el qual els alumnes han de realitzar un vídeo. Un cop escollit el tema, cal contactar amb una ONG que hi estigui vinculada per tal d'oferir-li el vídeo resultant i que aquesta el pugui usar i difondre.

En el cas de l'alumnat de l'institut de l'Ametlla, l'ONG triada ha estat l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE), sobre la que es van estar informant i de qui van rebre la visita d'un dels seus representants.

Durant aquests mesos, els alumnes van investigar quins són els objectius de l'ONG i van triar aquells més interessants. Posteriorment, van organitzar i dissenyar el vídeo, que va ser rodat el dia 8 de febrer. 

En acabar el projecte, l'alumnat coincideix en què l'activitat ha estat molt interessant, ja que ha pogut conèixer de prop una nova ONG, aproximar-se al món de la comunicació audiovisual i, sobretot, ara són més conscients de les situacions injustes i desfavorables que hi ha al món.

"Encara hi som a temps", INS Eugeni Xammar, L'Ametlla del Vallès 2020-21 from Taller de Cinema on Vimeo.

Darrera actualització: 17.03.2021 | 09:38