"L’herència inesperada. Breu recorregut per la història de l’Ametlla del Vallès", es presenta el 23 de març

Dilluns, 11 de març de 2019 a les 00:00

El proper dissabte 23 de març, a les 12.30h a la Biblioteca de l’Ametlla del Vallès, tindrà lloc la presentació del llibre L’herència inesperada. Breu recorregut per la història de l’Ametlla del Vallès durant el segle XX, obra de Núria Farràs (textos i correcció) i Pilar Diago (fotografia i maquetació).

Aquesta és la sinopsi que Farràs fa de l’obra:

“La història inesperada és un llibre d’història que no pretén ser exhaustiu ni en dates ni en fets, sinó que vol explicar la història de l’Ametlla del Vallès mitjançant el record d’alguns dels seus habitants, les experiències dels quals permeten que ens fem una idea de la transformació del poble des de principis del segle xx fins ara.

Un centenar de persones han participat d’una manera o altra en l’elaboració d’aquest llibre, que ha tardat més d’un any en elaborar-se.

Els dotze capítols que l’integren parlen, tant en imatges com en textos, d’aspectes tan diversos però tan propers a nosaltres com les masies, la natura, el modernisme, la transformació tecnològica, l’estiueig, l’aristocràcia, les festes, la cultura, el ritme de la vida, l’Ametlla que ja no existeix i la que tenim avui.

Una anècdota i una investigació a partir de documents, d’entrevistes i de l’observació del poble, ens porten d’un tema a un altre, i tot plegat fa que ens puguem crear una imatge del que va ser l’Ametlla quan encara no havíem nascut i de com ha arribat als nostres dies, i fins i tot aventurem un possible futur per al nostre poble”.

Apunts:

Dades: 172 pàgines.

Imatges: 74 imatges a tot color.

Anècdotes: 12.

Persones involucrades en el llibre, a part de les autores, (entrevistades, que ens han deixat fer fotos, que ens han cedit objectes o que ens han ofert contactes): 100.

Autores: Pilar García: fotògrafa i dissenyadora gràfica i artista. Fa més de vint anys que es dedica al món de la fotografia. Núria Farràs i Giol: escriptora, correctora i traductora. Fa deu anys que dirigeix la revista Amíndola, i fa sis anys que es dedica professionalment a temes editorials.

Darrera actualització: 14.03.2019 | 09:10