L'arxiu municipal s'adhereix a la campanya #ArxivemLaCovid

Dimecres, 13 de maig de 2020 a les 00:00

Amb l’objectiu de conservar els testimonis ciutadans del moment d’emergència sanitària que estem vivint, l’arxiu municipal s’uneix a la campanya impulsada per l’Associació d’Arxivers i Gestors Documentals de Catalunya.

D’aquesta manera podrem preservar la memòria popular d’aquests difícils moments construïda íntegrament per la ciutadania i no per la documentació oficial administrativa o la que ens aporten els mitjans de comunicació.

Per dur a terme aquesta iniciativa l’arxiu municipal demana la col·laboració de la ciutadania, ja que només amb les seves donacions de documentació les futures generacions podran conèixer com es va viure al nostre poble aquesta època de pandèmia que és també un moment històric.

Quins materials es recullen?

Es recolliran tant documents analògics com digitals, textos, fotografies, dibuixos, cartells, vídeos, etc. vinculats al municipi: iniciatives solidàries, experiències personals o familiars i qualsevol document que testimoniï les vivències o iniciatives de la ciutadania vinculades a la crisi del covid-19 i al confinament.

Qualsevol persona pot aportar el seu material.

Si són documents digitals s’hauran d’enviar a l’adreça tengovc@ametlla.cat. Si es tracta de documents digitals massa pesats caldrà utilitzar el servei Wetransfer.

Si es tracten de documents analògics podran portar-se directament a l’arxiu municipal de l’Ametlla del Vallès, situat al c/ Torregassa 35-37 (al costat de la biblioteca municipal Josep Badia i Moret), tan bon punt s’hagi restablert el servei presencial. Caldrà, però, sol·licitar una cita prèvia trucant al telèfon 93.843.25.01.

Quins són els requisits per enviar el material?

  • Cal contextualitzar la documentació: títol, data, lloc, autor, persones que s’hi veuen, etc. També caldrà explicar breument què és el que es pretén mostrar amb el material aportat.
  • Cal facilitar un telèfon de contacte i una adreça de correu electrònic.
  • Cal indicar que es cedeixen els drets d’explotació i difusió no comercial dels documents a favor de l’ajuntament de l’Ametlla del Vallès.

Gràcies per la vostra col·laboració!

Darrera actualització: 13.05.2020 | 15:07