L'Ametlla se suma al Dia Mundial del Medi Ambient

Divendres, 5 de juny de 2020 a les 12:00

Des de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès ens sumem a la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, establert per l’Organització dels Nacions Unides l’any 1972 i que se celebra cada 5 de juny.

Té com a principals objectius donar una cara humana als temes ambientals; animar les persones a convertir-se en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu; promoure la idea que la societat és fonamental per a canviar les actituds en relació als temes ambientals; impulsar una societat que asseguri a totes les nacions i persones el gaudiment d'un futur més segur i més pròsper.

Cal una sensibilització global i també individual en temes ambientals i prendre consciència de les conseqüències de l’acció humana en la natura: escalfament global, extinció de la biodiversistat, augment de malalties arran de la contaminació, producció massiva de deixalles que la terra no pot absorbir, descens de la qualitat de l’aire, desforestació, augment de la freqüència d’episodis climàtics extrems com el recent temporal Gloria...

En un moment com l’actual, en què paradoxalment la lluita contra la pandèmia de la COVID-19 sembla que ha comportat una alenada d’aire pel medi ambient, una treva a la pressió que els humans exercim, ens trobem davant l’oportunitat reprendre l’activitat d’una manera més intel·ligent i econòmica, i no tornar a treballar en contra seu.

Cal avançar cap a un model d’energia 100% renovable, gestionar eficientment els recursos naturals, apostar pel Residu Zero, repensar la mobilitat i fer prevaldre la conservació de la biodiversistat i del paisatge.

Des de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès refermem el nostre compromís amb els valors del Dia Mundial del Medi Ambient, i convidem als nostres conciutadans a gaudir del patrimoni natural del nostre poble, a posar-lo en valor, a estimar-lo, i a cuidar-lo amb respecte. Com es mereix.

Darrera actualització: 05.06.2020 | 12:51