L’Ametlla permetrà fer topless a les piscines municipals

Dilluns, 11 de juny de 2018 a les 13:00

L’Ametlla del Vallès permetrà practicar el topless a les piscines de Can Camp i Ca l’Arenys, després que el 60,9% de les dones que han participat a la consulta sobre permetre, o no, aquesta pràctica s’hagi decantat per aquesta opció.

Fins el dia 10 de juny, un total de 379 dones majors de 16 anys i empadronades a l’Ametlla del Vallès han participat a la consulta proposada per l’àrea de participació de l’Ajuntament. D’aquestes, 231 (60,9%) han votat a favor de que es permeti fer topless, mentre que 148 (39,1%) hi han votat en contra.

Atès que, tal i com es va comprometre l’equip de govern, els resultats d’aquest procés participatiu són vinculants, immediatament s’iniciarà el procediment per canviar la normativa de les piscines del poble.

La regidora de Participació, Dolors Ferrer, es mostra “molt satisfeta d’haver fet la consulta, sobretot per l’alta participació que ha tingut” (és el procés participatiu amb més participació dels fets a data d’avui), i per “haver pogut donar veu a la ciutadania i aplicar la voluntat de la majoria”.

La decisió d’endegar aquest procés participatiu és fruit d’un compromís polític de l’equip de govern va adoptar després de la controvèrsia generada el darrer estiu, i després de consultar-ho amb l’Observatori d’Igualtat de Gènere de la Generalitat de Catalunya, organisme que va aconsellar que les persones consultades fossin les afectades.

Darrera actualització: 11.06.2018 | 13:34