L'Ametlla és terra de còmic

Dilluns, 30 de novembre de 2020 a les 00:00

L’Ametlla del Vallès ha posat el seu gra de sorra en la difusió del món del còmic amb les activitats de “L’Ametlla Terra de Còmic”, un programa de la Biblioteca Josep Badia i Moret i l’àrea de Joventut de l’Ajuntament.

Durant les dues darreres setmanes de novembre hem gaudit de tallers d’iniciació a la llengua japonesa, de dibuix manga, presentacions de llibres i de taules rodones de professionals del sector, activitats que hem hagut de fer online en directe a través de Youtube a causa de la situació sanitària que patim.

Al nostre municipi comptem amb molts aficionats al còmic i també amb professionals del sector, i des de l’Ajuntament s’ha volgut col·laborar a difondre la cultura del còmic, una expressió cultural tant vàlida com el cinema o la literatura, que juga un rol important en la promoció de la lectura i que ha tingut un paper fonamental en la normalització de la llengua catalana.

L’interès per la cultura del còmic en general i del manga en concret no és una cosa nova al nostre poble. Ja des dels seus inicis, la Biblioteca Josep Badia i Moret compta amb un fons de còmic important i fa difusió d’aquest art a través de les seves activitats amb presentacions de llibres i xerrades, i el Punt d’Informació Juvenil PICA duu més de 10 anys fent tallers de dibuix manga i organitzant sortides al Saló Internacional del Còmic de Barcelona i al Saló Manga Barcelona.

També, des de l’àrea de Cultura s’ha tractat aquest àmbit cultural, amb la projecció de pel·lícules d’Anime a la Sala de Teatre i exposicions de dibuixos i pàgines originals de còmic a la Sala d’Art Carles Sindreu.

A més, el 2019, el pregoner de la Festa Major va ser en Marc Bernabé, veí de l’Ametlla, professional de reconegut prestigi en el sector del còmic, autor, traductor i codirector de Daruma Serveis Lingüístics, que ha participat activament en aquestes jornades de “L’Ametlla Terra de Còmic”.

També hem pogut gaudir aquests dies de les aportacions de l’Óscar Valiente, Director General de Norma Editorial, de Manuel Guerrero, Director of Home Entertainment a Selecta Vision, de la Judith Sólvez, de l’acadèmia el Gremi del Dibuix, de la il·lustradora Judit Mallol, de l’Oriol Estrada, autor, coordinador d'activitats al Manga Barcelona i creador a Espai Daruma, i de la Vero Calafell, traductora i codirectora de Daruma i Espai Daruma.

La voluntat de la Biblioteca i de l’àrea de Joventut de de l’Ametlla del Vallès és seguir, en la mesura del possible, programant activitats relacionades amb el món del còmic, tot esperant que aviat puguin dur-se a terme de manera presencial.

Darrera actualització: 30.11.2020 | 13:35