L’Ametlla del Vallès signa un conveni de col·laboració per a la gestió dels conflictes relacionats amb els senglars, juntament amb 13 municipis de la comarca

Dimecres, 14 de juliol de 2021 a les 13:30

Aquest dimecres 14 de juliol s’ha presentat a Granollers el conveni de col·laboració interadministrativa per planificar i coordinar les actuacions a dur a terme per reduir els problemes ocasionats per la proliferació de la presència de senglars en àrees urbanes i periurbanes de 14 municipis del Vallès Oriental, entre els quals l’Ametlla del Vallès.

Aquest conveni, que té una vigència de 4 anys prorrogable, preveu l’elaboració d’una diagnosi i d’un pla d’acció sobre la gestió de la població del senglar en el marc d'una cooperació intermunicipal i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

També contempla la creació d’una comissió tècnica integrada, com a mínim, amb un representant de cada ajuntament així com del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, la qual s’ocuparà d'estudiar les actuacions necessàries per mitigar els efectes de la presència de senglars i redactar la diagnosi i el pla d'acció esementats. Aquesta comissió es reunirà com a mínim cada sis mesos.

La reunió ha comptat amb la presència de l’alcalde de l’Ametlla del Vallès Pep Moret, així com de representants de la resta de municipis signants del conveni: Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Granollers, les Franqueses el Vallès, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana i Vilanova del Vallès. El conveni preveu l’adhesió d’ajuntaments de termes municipals contigus a alguns dels municipis signants de l'acord, prèvia valoració de la comissió tècnica.

Darrera actualització: 14.07.2021 | 13:43