L’Ametlla del Vallès, municipi cardioprotegit

Divendres, 8 de gener de 2021 a les 00:00

L’Ametlla del Vallès es converteix en un dels municipis millor cardioprotegits de Catalunya, amb la incorporació d’un nou equip desfibril·lador accessible des de l’exterior a la plaça de l’Ajuntament i millores en els actuals equips.

Adequació del sistema de cardioprotecció municipal

El sistema de cardioprotecció municipal comptava fins ara amb 5 desfibril·ladors (DEA) instal·lats a equipaments municipals estratègics com el camp de futbol, el pavelló, l'Ajuntament, la Biblioteca i el Centre Esportiu Municipal Illa Activa. A més, també es disposava d’un desfibril·lador pels cotxes patrulla de la Policia Local.

Aquest mes de desembre s’ha portat a terme una adequació del sistema de cardioprotecció, després d’haver-se fet l’auditoria de l’empresa autoritzada que fa el manteniment d’aquest sistema, i que ha consistit en les següents actuacions:

Ajuntament: s’ha substituït la cabina interior (que s’ha reubicat al pavelló poliesportiu substituint la vella) per una cabina d’exteriors (calefactada) que ha estat instal·lada prop de la façana de l’Ajuntament, al carrer que va de la plaça de l’Ajuntament a la Biblioteca.

Aquesta cabina calefactada conté un nou equip desfibril·lador dotat de comunicació i trucada automàtica al 112 des del propi desfibril·lador i tele control per conèixer en temps real l’estat de l’equip, en compliment de la normativa vigent. Es pot identificar per un panell informatiu, i fa que sempre hi hagi un desfibril·lador accessible.

Biblioteca Municipal: s’ha dotat el desfibril·lador d’elèctrodes pediàtrics i s’han afegit senyals d’ubicació del DEA a paret i/o vidres.

Camp de futbol municipal: s’han instal·lat noves bateries a la cabina per dotar d’alarma l’equip, ja que no es troba a un punt vigilat de les instal·lacions. S’han afegit senyals d’ubicació del DEA a paret i/o vidres.

Pavelló poliesportiu: s’ha canviat la cabina del DEA perquè estava en mal estat i s’ha reinstal·lat al final del passadís d’entrada a la pista, on guanyarà protecció i segueix complint igualment els criteris de ràpid accés. S’afegeixen també senyals d’ubicació del DEA a paret i/o vidres per fer-lo més visible.

Policia Local: el desfibril·lador que abans estava a l’Ajuntament i que ara ha quedat substituït pel nou equip a l’exterior, a la façana, s’ha destinat a la Policia Local. Així doncs, ara cada cotxe patrulla té el seu propi desfibril·lador. També s’han dotat les unitats de farmaciola o kit de primera intervenció, que a més de la mascareta de ventilació, ha incorporat elements bàsics de primers auxilis (guants, venes, gasses...).

També s’han adquirit elèctrodes per deixar-los en dipòsit a la seu de la policia local, per substituir immediatament qualsevol dels instal·lats al municipi en cas d’ús.

Darrera actualització: 08.01.2021 | 09:18