L’Ametlla del Vallès estrenarà enllumenat el 2019

Dilluns, 5 de novembre de 2018 a les 08:00

El Ple de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès del proppassat 31 d’octubre va aprovar iniciar la licitació de la contractació del servei de manteniment de l’enllumenat públic i semafòric i del subministrament de tecnologia per a la millora energètica de l’Ametlla del Vallès amb estalvis garantits.

Aquesta licitació, per un import de 2.380.106€, entre d’altres comportarà la substitució i manteniment de les 3.645 faroles de l’Ametlla del Vallès per unes de noves amb tecnologia LED, la instal·lació de telegestió a cada quadre de govern i protecció, la implementació d’un sistema de telegestió amb accés web, la instal·lació de les lluminàries ornamentals de Nadal cada temporada, així com el manteniment dels semàfors i altres.

Segons l’auditoria que s’ha realitzat, aquestes actuacions comportaran un estalvi energètic i econòmic del 60%, fet que permetrà amortitzar la inversió en 13 anys, atenent les dades de consum actuals i les previsions d’augment del cost de l’energia (+6,5% d’augment).

L’inici d’aquesta licitació es va aprovar amb els vots a favor dels regidors de l’equip de govern (PDeCAT i PSC) i de SI-BN,  i en contra dels regidors d’Ametlla’t amb ERC i l’Ametlla en Comú.

Amb aquesta actuació, l'Ajuntament referma el compromís adquirit a la signatura del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, pel qual els seus signataris es comprometen a anar més enllà dels objectius de clima i energia de la UE fixats per al 2020 mitjançant la reducció de les emissions de diòxid de carboni (CO2) en el seu territori com a mínim un 20%.

Darrera actualització: 02.11.2018 | 11:46