L'Ametlla del Vallès es manté a la FASE O de desconfinament progressiu

Dilluns, 11 de maig de 2020 a les 00:00

L'Ametlla del Vallès, en tant que forma part de la regió sanitària de l'àrea metropolitana nord, es manté en la fase de desconfinament progressiu zero (fase 0), que va començar el 4 de maig a tot Catalunya.

Com ja indicàvem dies enrere, s'està constatant l'incompliment per part de certa gent de les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat pròpies d'aquesta fase. Insistim en que cal ser curosos, i recordem que l’incompliment d’aquestes mesures significa un risc important de propagació del coronavirus i que, a més ÉS MOTIU DE SANCIÓ.

Mesures de la fase 0:

ACTIVITAT FÍSICA NO PROFESSIONAL:

 Es poden fer passejos amb una persona convivent, com a molt a un radi d'1km del domicili, 1 cop al dia i durant un màxim d'1 hora.

- S’exclouen persones en quarantena.

- S'habiliten franges per les diferents activitats:
* Esport i passejos: 6-10 h i 20 -23 h.
* Persones dependents amb acompanyant i persones grans: 10-12h i de 19-20 h.
* Per a menors de 14 anys: 12-19 h

- També es permetran desplaçaments a horts dins del mateix municipi per a activitats no professionals, de forma individual.

DISTÀNCIES

És imprescindible mantenir una distància de seguretat interpersonal, que varia segons la velocitat de l'activitat que fem:

- Compres: 2 metres
- Passejades: 2 metres
- Córrer, anar en patins, patinet o bicicleta: 10 metres
- Anar en bicicleta a alta intensitat: 20 metres

MESURES DE PREVENCIÓ I SEGURETAT

- Mascareta obligatòria al transport públic. 

- Els bars i restaurants poden oferir menjar per emportar o portar-lo a domicili. El consum a l'interior no està permès. 

- Les botigues i locals de serveis professionals de fins a 400m2 poden obrir i fer serveis, però sempre amb cita prèvia, amb estrictes mesures de seguretat i atenent un únic client per treballador. Cal, a més, que tinguin un torn només per a gent gran, coincidint amb la franja corresponent en què surten al carrer (de 10 a 12h i de 18 a 20h).

- Les compres només es poden fer dins del municipi, excepte si no s'hi ven el que es necessita.

- Poden viatjar més de dues persones per vehicle sempre que usin mascareta, que sigui necessari i per als desplaçaments autoritzats.

- Cal rentar-se les mans a consciència abans de sortir de casa i al tornar.

Darrera actualització: 11.05.2020 | 13:05