L’Ametlla del Vallès acull una campanya especial de donació de sang per garantir els tractaments durant el Nadal

Dijous, 17 de desembre de 2020 a les 00:00

La donació de sang del desembre i l’inici de gener són clau per garantir els tractaments dels pacients durant les festes de Nadal i l’inici de l’any.

L’Ametlla del Vallès s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies, i el diumenge 27 de desembre el Casal de la Gent Gran comptarà amb un espai de donació de 10 a 14 hores.

Per participar-hi, cal reservar hora aquí: https://www.donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacion/1311/l-ametlla-del-valles/

La jornada s’emmarca en la campanya de Nadal del Banc de Sang, amb l’objectiu d’aconseguir les màximes donacions possibles durant aquestes dates, època en què les donacions baixen al voltant del 25%.

L’activitat transfusional de les darreres setmanes ha estat més alta que en anys anteriors per l’atenció a malalts de Covid-19 i la recuperació d’operacions i tractaments ajornats

És per això que les properes setmanes és important disposar de 800-1.000 donacions diàries per garantir els tractaments del final d’any, amb especial atenció a les plaquetes, que caduquen als cinc dies i són essencials per als pacients oncològics.

Aquest Nadal, tots els donants poden enviar una postal personalitzada al seu entorn tot felicitant les festes i animant a donar sang. A les campanyes de donació rebran una postal que podran escriure i compartir amb qui vulguin i  a través del web Donarsang.gencat.cat/nadal es poden personalitzar diferents models de postals digitals i enviar-les.

Darrera actualització: 17.12.2020 | 11:28