L’Ametlla decideix fer un procés de participació ciutadana per decidir si s'anomena Parc U d'Octubre l'actual Parc Maria Lluïsa

Dilluns, 28 de gener de 2019 a les 01:00

De nou, l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès dóna espai a la ciutadania a prendre decisions públiques i reconèixer valors com la proximitat, el diàleg i el consens.

Voteu aquí!

L'Ajuntament de l’Ametlla del Vallès ha decidit obrir un procés de participació ciutadana, que s'engegarà el proper dilluns 28 de gener fins el 8 de febrer, per escollir si el nom del Parc Maria Lluïsa es canvia per Parc U d'Octubre.

Així, els veïns de l’Ametlla tenen la paraula per decidir si el Parc Maria Lluïsa, situat a l’entrada del poble i que actualment està en procés de millora, s’ha de passar a dir Parc “U d’Octubre” a través d’un procés participatiu en el qual poden votar totes les persones empadronades majors de 16 anys (o que facin 16 anys l’any 2019). Si el resultat és positiu, a continuació es portarà el tràmit a votació al ple municipal per tal de poder completar el procés.

El canvi del nom del parc ha de servir per commemorar la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya del 2017 i és fruit també d’una reivindicació veïnal i d’entitats locals com l’ANC.

De fet, aquest procés s’engloba en l’interès de l’equip de govern en implicar a la ciutadania en la presa de decisions locals de forma transparent i ordenada per tal d’apoderar-les. Durant aquests últims anys l’Ajuntament ha intentat millorar la relació entre els ciutadans i l’administració amb processos com els Pressupostos Participatius 2017 i 2018, el procés de l’Espai Feliubadaló o el procés del Topless.

Segons la regidora de participació, Dolors Ferrer, “si els ametllatans i les ametllatanes decideixen fer aquest canvi, el Parc de l’U d’Octubre serà un espai local per homenatjar les persones que van fer possible la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya de l’1-O”.

Tots aquells interessats en dir la vostra, podeu votar fins el 8 de febrer.

Darrera actualització: 28.01.2019 | 14:52