L'Ajuntament se suma a les reivindicacions de Dia Mundial contra la LFBTIfòbia

Dimarts, 17 de maig de 2022 a les 00:00

Avui, dimarts 17 de maig, Dia Mundial contra la LGBTIfòbia, l’Ajuntament de l’#AmetlladelVallès referma el seu compromís amb la defensa dels drets del col·lectiu LGBTI i condemna totes les actituds de rebuig, de prejudici i d'hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

Així mateix, fa una una crida a erradictar tot tipus de discriminació i violència per raó d'indentitat de gènere o d'orientació afectiva i sexual a través de la informació, la reflexió, la reivindicació i la denúncia.

Casos habituals de LGTBIfòbia (font: Ajuntament de Barcelona):

 • Una persona o un grup de persones faci servir expressions vexatòries, per qualsevol mitjà, que incitin a exercir la violència contra les persones o la seva família per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere, d’una manera intencionada.
 • Una persona o un grup de persones emeti intencionadament expressions vexatòries que incitin a la violència i tinguin connotacions homofòbiques, bifòbiques o transfòbiques en els mitjans de comunicació o en discursos o intervencions públiques.
 • Una persona o un grup de persones aïlli, rebutgi o menyspreï públicament, notòriament i explícitament una persona per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere.
 • Una persona o un grup de persones faci servir expressions vexatòries que incitin a exercir la violència contra les persones o la seva família per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere, d’una manera intencionada i reiterada.
 • Una persona o un grup de persones malmeti o destrueixi objectes o propietats de persones o de la seva família per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere, sempre que aquestes accions no constitueixin delicte o falta de caràcter penal.
 • Una persona o un grup de persones impedeixi una altra persona, d’una manera intencionada, la realització d’un tràmit o l’accés a un servei públic o establiment obert al públic per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere d’aquesta persona.
 • Una persona o un grup de persones emeti intencionadament i reiteradament expressions vexatòries que incitin a la violència i tinguin connotacions homofòbiques, bifòbiques o transfòbiques en els mitjans de comunicació o en discursos o intervencions públiques.
 • Una persona o un grup de persones assetgi o es comporti de manera agressiva cap a persones o la seva família per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere.
 • Una persona o un grup de persones convoqui espectacles públics o activitats recreatives que tinguin com a objecte la incitació a l’odi, la violència o la discriminació de les persones LGBTI.
 • Una persona o un grup de persones et discrimini no només per ser lesbiana, gai, bisexual, transgènere o intersexual, sinó també per pertànyer a altres grups que també són objecte de discriminació (discriminació múltiple).
 • Els organismes responsables i altres agents implicats que intervenen en un cas de discriminació, assetjament o represàlia exerceixin un maltractament addicional contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres o intersexuals.
Darrera actualització: 17.05.2022 | 11:44