L’Ajuntament se suma a la campanya “Fes un gest per l’ELA”

Dijous, 18 de juny de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de l’Ametlla del Valles s’adhereix a la campanya  “Fes un gest per l’ELA”, promoguda per la Fundació Catalana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica Miquel Valls amb motiu del Dia Mundial de l’ELA, el 21 de juny, i que pretén donar visibilitat a aquesta malaltia.

Amb aquesta campanya l’esmentada entitat anima a tothom a publicar una fotografia seva fent el Gest per l’ELA a les seves xarxes socials, amb l’etiqueta #fesungestperlela.

L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs.

La degeneració de les neurones motores, fa que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi. En conseqüència els pacients presenten atrofia muscular que avança provocant paràlisi progressiva. A part de l’autonomia motora, la capacitat de parla, deglució i respiració també es veuen afectades.

Actualment no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu de l’ELA.

Darrera actualització: 18.06.2020 | 12:48