L’Ajuntament inicia proves per controlar les males herbes de la via pública

Dimarts, 9 de novembre de 2021 a les 00:00

L’àrea de Medi Ambient inicia proves a diversos punts de la via pública per comprovar l’efectivitat de l’aplicació d’àcid pelargònic a les voreres amb molta afectació d’herbes, amb la voluntat de millorar-ne l’estat.

Els tractaments es realitzaran amb polvoritzadors clàssics i l’afectació per a la salut de les persones és mínim, ja que actua per contacte. Fins i tot, en cas d’ingesta, té una toxicitat molt baixa en mamífers i no és mutagènic.

L'àcid pelargònic té propietats que el fan un bon substitut dels herbicides convencionals ja que causa cremades extremadament ràpides als teixits vegetals. La taxa d’efectivitat sobre les males herbes està relacionada amb la temperatura però, en totes les condicions menys les més fredes, les plantes tractades presenten afectacions. Aquest tractament no és sistèmic i no circula a través de teixits llenyosos com un herbicida clàssic. També, és actiu contra molses; no té activitat al sòl i no impedeix el rebrot d’espècies plurianuals però sí que pot matar les herbàcies anuals.

Darrera actualització: 10.11.2021 | 10:26