L’Ajuntament i l’institut Eugeni Xammar signen un conveni de col·laboració per promoure projectes de Servei Comunitari

Divendres, 15 de gener de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès i l’Institut Eugeni Xammar han signat un conveni de col·laboració per dur a terme projectes de Servei Comunitari amb l'alumnat de secundària obligatòria (de 3r o de 4t).

El Servei Comunitari és una acció educativa, en el marc del currículum obligatori, amb el tractament acadèmic que se’n deriva, un instrument per desenvolupar una de les competències bàsiques marcades pel currículum de secundària: la competència social i ciutadana.

Té com a objectiu garantir que els estudiants al llarg de la seva trajectòria escolar i en el marc curricular experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

És una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte, en què l’alumne posa el seu coneixement i competències al servei dels altres. Aprèn a ser un ciutadà des de la pràctica.

El Servei Comunitari comprèn una part d’aprenentatge que es realitzarà dins l’horari escolar i d’un servei actiu a la comunitat que es durà a terme fora d’aquest horari, d’acord amb les necessitats del projecte amb què es col·labora.

El temps dedicat pot ser flexible, atenent el tipus d’activitat d’aprenentatge i servei que es porti a terme. Per l’experiència en Aprenentatge Servei que es té tant a Catalunya com a altres països, s’aconsella una dedicació aproximada de 20 hores al desenvolupament del Servei Comunitari, que inclogui un mínim de 10 hores de servei actiu a la comunitat.

En definitiva, el Servei Comunitari permet l’alumnat analitzar el seu entorn i comprometre’s a millorar-lo, amb la qual cosa es promou l’educació en valors i el compromís cívic.

La signatura del conveni la van formalitzar l'alcalde Pep Moret i Tanya, e regidor d'Ensenyament, Gustau Saeta i Menor, i a directora de l'insitut, Magdalena Fàbregues.

Darrera actualització: 15.01.2021 | 09:48