L’Ajuntament dona suport a la Llei 24/2015 i contra el tall de subministrament elèctric

Dimecres, 9 d'octubre de 2019 a les 00:00

Presentada per tots els grups que integren el Consistori, la moció en suport a la Llei 24/2015 i contra el tall de subministrament elèctric a les famílies amb deute per part d’ENDESA i altres companyies va ser aprovada per unanimitat en el darrer Ple de 30 de setembre.

La Llei 24/2015, coneguda com a Llei de l’Habitatge, va ser fruit d’una iniciativa legislativa popular (ILP) impulsada per un grup promotor format per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i l’Observatori DESC. Va ser aprovada per unanimitat el 23 de juny de 2015 i, en virtut d’aquesta, s’han impedit més de 63.000 talls elèctrics.

El gener de 2017 el Govern de la Generalitat de Catalunya va promoure un front institucional amb les associacions municipalistes, les diputacions i l’Ajuntament de Barcelona, situant un conveni marc a les companyies que aquestes no van voler signar.

Amb la Llei de l'Habitatge es volen garantir drets bàsics per una vida digna, com els de l’energia i l’habitatge, i que les empreses que es lucren amb serveis elementals com la llum, l’aigua o el gas assumeixin el compliment de la legalitat vigent a Catalunya, que protegeix els drets energètics de les persones en situació de vulnerabilitat.

Amb aquesta moció, s’acorda:

- Instar el Govern de la Generalitat a prendre el lideratge polític en la defensa dels drets energètics, especialment dels i les ciutadanes més vulnerables, treballant de manera transversal per fer complir la llei.

- Defensar fermament la Llei 24/2015, una llei fruit d’una Iniciativa Legislativa Popular que va ser aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya, i que és una de les més avançades del món.

- Exigir la condonació, per part d’Endesa i les empreses subministradores, del deute acumulat per les famílies i persones protegides per la llei 24/2015, des de l'any 2015.

- Instar a totes les administracions competents a utilitzar les vies sancionadores de manera contundent, en cas que les subministradores elèctriques realitzin talls a llars o famílies, no permesos per la Llei 24/2015.

Darrera actualització: 09.10.2019 | 09:10