L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès s’adhereix a la campanya #DefensaLaCooperació

Dimarts, 20 d'abril de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, a través de l’àrea de Cooperació, s’adhereix a la campanya #DefensaLaCooperació promoguda pel Fons Català.

En el marc d’aquesta iniciativa, cada mes es traurà una campanya amb un eix temàtic diferent considerat important en l’àmbit de cooperació municipalista, i aquest mes s’ha decidit posar el focus en el clima, amb motiu del Dia Mundial de la terra el proper 22 d’abril.

 El canvi climàtic ja és una realitat, els municipis i tot el territori en comencen a patir els seus efectes. La intensificació d’aquest fenomen augmentarà la vulnerabilitat de moltes persones i comunitats, que no estan preparades per a règims més inestables de pluja, augment de temperatures, pèrdua de sòls fèrtils, pujada del nivell del mar, noves malalties, etc.

Volem posar el focus en els plans d’adaptació ambiental, ja que són molt útils per a altres comunitats, pel que fa a disposar de més recursos hídrics, dissenyar espais públics que suportin la calor, protegir les línies costaneres i les platges, disminuir la contaminació o tenir cura de la biodiversitat. Són experiències, a més, útils en totes dues direccions, de les que tothom pot aprendre i treure’n profit, i que només són conegudes per les administracions locals. Sense la seva aportació al conjunt d’eines de la cooperació, els municipis del món patiran per seguir essent la llar, el lloc de feina i benestar de la humanitat.

Darrera actualització: 20.04.2021 | 14:04