L'Ajuntament amb la prevenció optomètrica

Dimecres, 25 de setembre de 2019 a les 14:00

L'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès dona suport al programa de sensibilització i prevenció de la salut visual, als centres escolars del municipi.

El curs passat l'escola Els Cingles ja va ser pioner en realitzar aquesta formació per a tot el seu professorat, i l'àrea d'Educació del Consistori s’ha sumat a aquesta iniciativa i està donant suport a la resta de la comunitat educativa de l’Ametlla que té interès de rebre-la.

D’entrada el passat 23 de setembre es va fer una jornada de formació al professorat de l’Institut. També està previst fer, a partir de gener, una formació específica, oberta, a les famílies de l’Ametlla.

La visió és un procés complex i fonamental en l’aprenentatge escolar. Més de dues terceres parts de la informació que reben els estudiants arriben al cervell a través del sistema visual. El desenvolupament de la visió proporciona la capacitat d’utilitzar els dos ulls a la vegada de forma efectiva i coordinada per localitzar, identificar, interpretar, entendre i recordar la informació visual.

S’estima que d’un 15 a un 30 % de les dificultats d’aprenentatge que presenten els infants estan relacionades amb una dificultat d’eficàcia i/o de percepció visual.

Tant la lectoescriptura com l’ús de les tecnologies de la informació i comunicació exigeixen al sistema visual un major nivell de rendiment. Les activitats escolars impliquen passar molt temps en visió propera, cosa que requereix unes habilitats visuals i perceptives que permetin llegir ràpidament i comprendre bé el que es llegeix. Qualsevol interferència visual és un factor de risc en el fracàs escolar.

Darrera actualització: 25.09.2019 | 14:30