La primera trobada del Pla de Barris reuneix més de quaranta veïns i veïnes

Divendres, 11 de novembre de 2022 a les 00:00

El passat dimecres 9 de novembre es va celebrar la primera trobada del Pla de Barris, en què la regidora de Barris Raquel García i l’alcalde i regidor de Participació Ciutadana Pep Moret varen presentar els objectius que hi ha rere el seu desenvolupament, i atendre els comentaris de la vora quaranta de veïns i veïnes del poble que van assistir a la reunió.

Pla de Barris

L’elaboració del Pla de Barris de l’Ametlla del Vallès rau en la voluntat d’enfortir i consolidar els llaços entre l’administració, els barris i la ciutadania establint mecanismes de cooperació entre ells, per satisfer i donar resposta, de forma àgil i efectiva, a les necessitats dels diferents barris del poble.

Objectius

  • Apropar l’administració a la ciutadania a través del mecanisme de delegació de representativitat a les persones representants de barri/zona.
  • Propiciar la cohesió entre barris a través del Consell de Barris, el qual afavorirà la comunicació entre les persones representants de cadascun d’aquests i, també, la posada en comú de demandes, problemàtiques, etc.
  • Empoderar la ciutadania: la naturalesa del Pla de Barris es basa en un desenvolupament horitzontal, obert i constant, i pretén fomentar la participació i l'empoderament dela ciutadania més enllà d’uns comicis o pressupostos participatius.

Associacions de barris

Un aspecte important en el desenvolupament del Pla de Barris és incentivar de creació de noves associacions de veïns i veïnes i consolidar les ja existents per, en un futur, constituir l’esmentat Consell de Barris.

L’Ajuntament s’ofereix per assessorar i a acompanyar a tothom en el procés de creació de les noves associacions, i es posa a disposició de la ciutadania a través de la seva àrea de Barris. S’hi pot contactar telefònicament al telèfon 93 834 25 01, o bé a través de correu electrònic a barris@ametlla.cat. També es recorrerà a la plataforma digital PARTICIPA311 a tal efecte.

Consell de barris

El Consell de Barris vol ser un òrgan consultiu, de consens i vinculant de cara a l’Ajuntament, amb naturalesa horitzontal i neutral.

Es reunirà periòdicament amb el govern del municipi (termini a decidir entre els representants de les associacions de veïns i veïnes que l’integrin), a qui traslladarà les demandes que s’hi consensuïn.

Darrera actualització: 11.11.2022 | 09:18