La Festa Major de l'Ametlla torna el 25 d'agost

Dilluns, 1 d'agost de 2016 a les 09:00

L'Ametlla del Vallès celebrarà del 25 al 29 d'agost la seva Festa Major, una Festa Major que, com és habitual des de fa uns quants anys, girarà entorn una Lluita de Barris que enfronta els de Dalt contra els de Baix.

L'edició d'aquest any consta de més de cinquanta activitats pensades per a tots els públics, entre les que hi ha el 61è Homenatge a la Vellesa que tindrà lloc un dia abans, el 24 de d'agost.

Lluita de Barris
La Lluita de Barris seguirà essent el pal de paller de la nostra Festa Major. Enguany, els de Dalt tindran l'oportunitat de retallar distàncies respecte els de Baix (el marcador és de 7 victòries a 3 a favor dels de Baix) a les 25 activitats que la integraran, i que presenten més d'una novetat.

Als tradicionals tornejos de vólei platja i de pàdel, concursos de menjar flams i de llençar pinyols d'oliva, pintada infantil, escalabirres, 3x3 de bàsquet, caminada Eugeni Xammar, jornada de donació de sang, mostra de truites d'ou, estirades de corda i de tractor, caça del pernil, suma metres pel teu barri, bicicletada popular, simultània d'escacs i Lluita de Barris, aquest any se li sumen les següents proves:

- "Vine a guarnir els arbres de la plaça", en què es competirà per veure quin barri guarneix més arbres de la plaça de l'Ajuntament.
- Futbol flag, una nova modalitat de futbol americà en què el jugador ha d'arrencar un petit banderí o bandera del cinturó del rival.
- Laberint infantil.
- "Xuta pel teu barri!", una prova en què es xuta des del mig del camp i cal tenir bona punteria.
- "Lluita de gladiadors", un joc de competició en què s'ha de fer caure l'oponent del barri contrari d'una plataforma mitjançant una massa d'escuma.

Activitats històriques i altres novetats
D'entre les activitats amb més història de la Festa Major de l'Ametlla, no hi podien faltar la missa fent memòria dels Sants Patrons Genís i Genís, la ballada de sardanes amb la cobla Contemporània, l'exposició col•lectiva dels Artistes de l'Ametlla, l'Aquapark, l'AFA et regala un retrat, la nit de Rol, el sopar popular Topaeta, el II Trial de Festa Major, el partit de futbol dels veterans de l'Ametlla i el derbi entre els dos equips del poble, el Corretapes, la XXI Trobada de Puntaires, el Holly Festival (enguany estarà animat per un DJ local), la botifarrada amb cantada d'havaneres i rom cremat i el correfoc que posarà el punt i final a la Festa.

Altres activitats que s'estrenen enguany i que no formen part de la Lluita de Barris són les activitats infantils del darrer dia, jocs d'habilitat amb material reciclat per a petits i grans i "Amb un 6 i un 4... faig el teu retrat!", un taller de creació col•lectiva a partir de retrats individuals.

El pregó
Aquest any l'encarregat de fer el pregó serà l'actor, director de teatre i presentador Quim Masferrer, el qual ha col•laborat i presentat diferents programes de televisió i ràdio a TV3, RAC 1 i Catalunya Ràdio i que és, també, el fundador de Teatre de Guerrilla. Actualment presenta el programa "El Foraster ", a TV3.

Les nits
A les nits, la música tindrà tot el protagonisme, amb Categoría Reina, Nyandú i Raska, DJ Pipo, Orquestra Venus, DJ Suli, DJ Casey, les havaneres del grup Xarxa i el plat fort: el Vaparir Tour 2016, amb el retorn a casa de Carles Pérez i el seu equip.

Presentació de la nova APP, amb concurs!
En el marc de la Festa Major d'enguany es presentarà al públic la nova aplicació mòbil de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès, que estarà disponible de forma gratuïta per IOS i Android.
En aquesta app s'hi podran trobar notícies, publicacions, consultar l'agenda, veure vídeos i interactuar amb l'Ajuntament.

I com a tret de sortida, s'ha organitzat un sorteig entre els usuaris de la nova aplicació que enviïn fotografies de les proves de la Lluita de Barri a través de la bústia.

Bus Nocturn
Com cada any, s'ha habilitat un servei gratuït d'autobús nocturn que connectarà els diferents barris del poble les nits dels dies 25, 26 i 27 d'agost, amb la finalitat de facilitar la mobilitat sobretot entre el jovent. Podeu consultar les parades i els horaris al programa.

Campanya N + O = NO
Amb l'objectiu de contribuir i vetllar per una Festa Major que garanteixi la bona convivència i les relacions respectuoses i igualitàries l'Ajuntament, i des del seu Pla de Prevenció de Drogues i Promoció de la Salut C17, ha impulsat la campanya "N + O = NO", amb la que es vol sensibilitzar sobre les agressions sexistes que sovint es produeixen en espais de gresca (mirades, bromes, actituds invasives, abusos) i alertar de la necessitat de denunciar-les, tant si es pateixen en primera persona com si en som testimonis.

Xarxes Social
Mentre duri la Festa Major, se'n farà un exhaustiu seguiment a través de les xarxes socials oficials de l'Ajuntament, que són:
Facebook: facebook.com/AjuntamentAmetlla.
Twitter: twitter.com/AjAmetllaValles (@AjAmetllaValles).
Instagram: instagram.com/ametlladelvalles.
L'etiqueta de la Festa Major d'enguany és: #FMAmetlla2016
A més de les xarxes socials, també podreu fer un segiment de la Festa Major a través de la nova app.

 

 
Darrera actualització: 22.07.2016 | 11:13