La Festa Major comptarà amb el Punt Lila

Dimecres, 10 d'agost de 2022 a les 00:00

Enguany la Festa Major disposarà d’un Punt Lila, que vetllarà per una festa lliure d’agressions sexuals i comportaments sexistes.

Aquest espai, situat a la plaça de l’Ajuntament, serà un punt d’informació, assessorament, atenció, acompanyament i recull d’incidències d’agressions sexistes que puguin esdevenir durant la Festa Major a la nit, i disposarà d’informació sobre el protocol d’abordatge i intervenció contra les agressions masclistes.

El Punt Lila estarà coordinat conjuntament amb Dinamització Comunitària, i s’hi podran trobar persones tècniques especialitzades en l’abordatge de violències masclistes i agressions LGTBIfòbiques.

En els Punts Liles es tracten agressions de caràcter sexista, assetjaments, tocaments sense permís, comentaris ofensius o agressions de qualsevol mena i discriminatòries. També agrupa al col•lectiu LGTBI, i té una clara i evident funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment entre els i les joves, i en els ambients més nocturns.

Oferirà servei les 3 nits de la Festa Major de l’Ametlla del Vallès, nits de concert, de les 21h fins el tancament, a les 5h del matí.

Enguany, a més, mantenim la campanya de “Festa lliure, Fes-te lliure” que, coordinada pel Pla de Prevenció de Drogues i Promoció de la Salut C17, està enfocada a sensibilitzar sobre l’assetjament en contextos d’oci i busca promoure formes respectuoses i igualitàries de relacionar-se en espais festius.

Darrera actualització: 18.07.2022 | 13:36