La biblioteca se suma a la campanya de reciclatge de dispositius electrònics

Divendres, 17 de juny de 2022 a les 00:00

La Biblioteca Municipal Josep Badia i Moret col·labora amb el programa Labdoo creant el seu propi punt de recollida d’ordinadors portàtils i tauletes en desús per continuar impulsant l’economia circular i afavorint l’educació dels infants més necessitats del planeta. Alhora, contribueix a combatre el canvi climàtic i, a la vegada, lluita contra la bretxa digital. 

La biblioteca s’afegeix a aquesta campanya de reciclatge que operarà internacionalment per proveir de dispositius electrònics a escoles d’arreu del món.

 Característiques dels dispositius:

  • El dispositiu ha de funcionar, que arrenqui. 
  • 1 giga de RAM.
  • L’estat de la bateria no importa, però cal que porti el carregador.

La iniciativa és una col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb la plataforma sense ànim de lucre Labdoo, que s’encarrega d’enviar els dispositius als diferents països. Aquesta col·laboració permet fer arribar portàtils dotats d’aplicacions educatives a escoles d’arreu del món sense cap cost econòmic i sense generar emissions de CO2 addicionals pel planeta.

La causa de Labdoo contribueix a l’assoliment de diversos objectius de desenvolupament sostenible, però sobretot la prioritat és afavorir l’accés a l’educació en entorns de pobresa i protegir el planeta del canvi climàtic.

Darrera actualització: 16.06.2022 | 13:14