La Biblioteca acull l'exposició "Súper woman, Súper inventors"

Dijous, 12 de novembre de 2020 a les 00:00

La Bilioteca Municipal Josep Badia i Moret acull, fins el 21 de novembre, l'exposició "Super Women, Super Inventors" de Sandra Uve, una mostra que retrata 25 dones inventores, il·lustrades amb aquarel·la i tinta xinesa.

L’exposició inclou 25 retrats de dones que contra tot pronòstic van aconseguir el seu somni, en principi un invent amb una patent legal, i en el fons, la seva llibertat intel·lectual i física.

Cada quadre va acompanyat d'un text amb la seva història i una reproducció de la patent original sobre dones com ara Hedy Lamarr, inventora del primer sistema de comunicacions inalàmbric; Angela Ruíz Robles, precursora del llibre electrònic, o Gertrude Elion ,qui va desenvolupar el primer tractament contra la leucèmia.

El recorregut de l’exposició permet donar a conèixer la tasca d’aquestes dones i el canvi significatiu que va suposar cadascun dels seus invents en la Història.

Sandra Uve, nom artístic d’Alejandra Villanueva, és una il·lustradora, dibuixant de còmics i escriptora catalana, autora, entre altres, de les novel·les gràfiques “Hora Zulú” i “Los Juncos.

FONT: Diputació de Barcelona

Darrera actualització: 12.11.2020 | 13:23