Inici de les tasques de soterrament de 350 metres de línia elèctrica

Dimarts, 20 de setembre de 2022 a les 00:00

Estabanell Distribució, l’empresa distribuïdora d’energia elèctrica del grup Estabanell, inicia els treballs de soterrament de la línia aèria per reduir l’impacte ambiental i augmentar la qualitat del servei al seu pas per l’Ametlla del Vallès.

En concret, soterrarà 350 metres de línia i es desmuntaran un total de 6 suports metàl·lics i 2 de formigó que, fins ara, travessaven les zones del Torrent de Can Reixach, carrer del Prat, Can Pujol, Sector de Can Draper i Can Girbau, espais verds a tocar de casa i de la nova urbanització de Can Draper.

La instal·lació d’un Centre de Transformació subterrani al carrer Sant Pere -a Can Girbau-, el passat divendres dia 29 de juliol, fa possible el soterrament d’aquestes línies de mitja i baixa tensió. A més, la incorporació d’equips de telecomandament d’última generació, permetrà fer un important salt qualitatiu en el servei al client final perquè es podrà atendre de forma telemàtica qualsevol incidència i reduir-ne el temps d’afectació.

Unes feines organitzades en tres fases

Els treballs de soterrament de les línies de distribució d’energia elèctrica a llars i negocis d’aquesta zona es duran a terme d’acord amb el Consistori, i amb l’objectiu de reduir el seu l’impacte en el veïnat.

Les obres s’executaran en tres fases d’actuació. Una primera fase, que ha estat la de soterrament de la nova estació transformadora subterrània i, per tant, sense impacte visual en l’entorn; una segona fase, a partir d’aquesta setmana, d’obertura de rases i estesa de les noves línies de mitja i baixa tensió destinades a substituir les aèries que es desmantellaran, juntament amb les torres metàl·liques i els suports de formigó, a finals d’octubre en la tercera i darrera fase d’actuació.

La zona en què actuarà Estabanell Distribució tindrà un escàs impacte en el dia a dia del veïnat.

Un nou servei de distribució d’energia elèctrica de present i de futur

Amb aquesta intervenció d’Estabanell Distribució al municipi de l’Ametlla del Vallès, s’amplia sense impacte visual en l’entorn, la xarxa de distribució d’energia elèctrica i es tanca l’anell elèctric en la zona compresa entre els centres de transformació Nova Girbau, Can Draper 2 i Ambulatori.

Aquesta actuació esdevé clau perquè, amb un doble circuit, si es produeix una incidència imprevista en un punt d’una línia, els clients podran continuar rebent el servei perquè, aquest, podrà arribar per un altre. A més, es redueix de forma significativa el temps de resposta en cas d’incidència en la xarxa de mitja tensió.

Alhora, les línies queden preparades perquè, en un futur pròxim, puguin treballar a una tensió de 20 kV també a la nova zona urbanitzada de Can Draper.

Disposar de més capacitat en la distribució d’energia elèctrica i d’equips i sistemes de telecomunicacions d’última generació és essencial perquè, d’aquesta manera, permetrà a l’empresa distribuïdora d’energia del grup Estabanell garantir la qualitat de sempre, tot i l’augment de les necessitats de la ciutadania amb la instal·lació de les plaques solars fotovoltaiques i de punts de càrrega de vehicle elèctric, entre d’altres.

Darrera actualització: 20.09.2022 | 09:46