Informació sobre la pesta porcina

Divendres, 15 de març de 2019 a les 00:00

La Direcció General d’Agricultura Ramaderia i Pesca ens ha comunicat que s’ha detectat a Bèlgica un brot de Pesta Porcina Africana (PPA). Aquest era el primer cop en anys que es detectava en un país de la UE occidental aquesta malaltia, molt estesa per d’altres països de l’Est d’Europa com Polònia o Romania.

Tot i no tenir cap implicació en la salut humana, la introducció de la malaltia al nostre país tindria greus conseqüències per la salut i el benestar dels animals així com per a l’economia de la indústria agroalimentària catalana on el sector porcí és molt rellevant.

La PPA és una malaltia contagiosa de declaració obligatòria que afecta al porc domèstic i al porc senglar i que es caracteritza per uns nivells de mortalitat propers al 100%. Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, consum de productes càrnics derivats i carn d’animals infectats, objectes contaminats i vehicles de transport de bestiar.

Aquesta malaltia de tipus hemorràgic és altament infecciosa pels animals de l’espècie porcina, tant pels de granja, com pels salvatges i per tant la seva transmissió és molt  fàcil i ràpida.

SI TROBES UN SENGLAR MORT, NO EL TOQUIS I AVISA eLS AGENTS RURALS AL 93.561.70.00

NO DEIXIS RESTES DE CARN O EMBOTITS A PAPERERES O ZONES VERDES QUE ESTIGUIN A L’ABAST DELS SENGLARS

 

Darrera actualització: 15.03.2019 | 10:55