III Jornades “L’Ametlla, terra de còmic”

Dimarts, 14 de març de 2023 a les 00:00

Els dies 17 i 18 de març tindran lloc les III Jornades “L’Ametlla, terra de còmic” a la Biblioteca Municipal Josep Badia i Moret, amb activitats per a tota mena de públic, tant per a persones aficionades a aquest art, com també per a persones que tinguin curiositat per descobrir-lo. 

Així, el dia 17 de març a les Nits Joves es farà un passi de l’aclamada pel·lícula anime Your Name, i es comptarà amb el suport de Daruma i l’equip del Marc Bernabé, fent una xerrada sobre manga i bullying pels alumnes de 3r d’ESO de l’institut. També hi haurà activitats per a infants a la biblioteca, el divendres a la tarda un taller sobre onomatopeies, i el dissabte 18 al matí un taller sobre el llenguatge del còmic o l’animació. Els infants podran fer un llibre animat (els tallers requereixen reserva prèvia a entrapolis i les places seran limitades). 

A banda de tot això, enguany es disposa d’un cartell de convidats d’autèntic luxe, primeres espases del sector del còmic. El dissabte 18 al matí hi haurà una tertúlia amb els artistes Jordi ArmengolJudith Mallol, que ja havien participat en jornades anteriors. Parlaran de les novetats que han publicat darrerament aquí i a altres llocs del món. A més, es comptarà amb la presència d’en Juan Albarrán, barceloní que publica als Estats Units i al Japó. Aquesta xerrada serà moderada pel guionista ametllatà Sergi Pons, gran coneixedor del món del còmic. 

L’altra serà una conversa sobre el novè art d’ara, d’abans i d’altres temes al voltant del còmic entre Santi Trullenque, veí del poble, aficionat al còmic i director del film El fred que crema, nominada al premi Gaudí a millor pel·lícula i en Vicent Sanchis, molt conegut pel públic general com a periodista, però no tant com a expert en còmic.

La Biblioteca convida tothom a gaudir d’aquestes activitats al voltant de l’art seqüencial, el còmic i els tebeos, i també a descobrir-lo, si no en sou aficionats, de la mà d’autors i especialistes de primera categoria en aquestes III Jornades “L’Ametlla, terra de còmic”

Darrera actualització: 14.03.2023 | 12:03