Gorka Benítez inaugurarà el 9è Cicle de Jazz de l'Ametlla

Dimecres, 30 de setembre de 2020 a les 00:00

La novena edició del Cicle de Jazz d l’Ametlla del Vallès comptarà amb l’extraordinari saxo tenor Gorka Benítez a la seva jornada inaugural, el proper divendres 9 d’octubre.

Gorka Benítez, una de les figures més rellevants del panorama jazzístic del país, amb la seva capacitat per narrar històries és una de les veus més personals i sòlides de l’àmbit internacional. Juntament amb el guitarrista Dani Pérez i el baterista David Xirgu, presenta “Lo mejor de Gorka Benítez”, una selecció dels temes més significatius del trio.

Gorka Benítez no serà l’únic artista convidat, sinó que tres artistes més seran els que acabaran de formar el Cicle del Jazz, amb un total de quatre concerts.

El grup The Bop Collective actuarà al segon concert, que se celebrarà el 30 d’octubre a les 20 h. L’octet farà arribar al públic la seva essència provinent dels estàndards de Broadway, el swing i el hard-bop, aportant nous ritmes i modulacions. El seu primer treball “The Bop Collective” va sortir el 2018. Va guanyar el premi del públic de la prestigiosa Dutch Jazz Competition i el 2019 ha publicat el seu nou disc “IASPIS”. El grup no ha parat de créixer i ha estat a escenaris i festivals de tota Europa.

La Carola Ortiz actuarà al tercer concert del Cicle de Jazz, el dia 20 de novembre a les 20 h. Ella és una artista catalana que canta i toca el clarinet i té un abast internacional. Compon una música que vol unificar la idea de la bellesa i la intensitat de la natura, permetent a l’oient reconnectar amb ell mateix. La seva darrera obra s’anomena “Sirin”, referent a la criatura mitològica meitat dona i meitat ocell, que viu i canta prop del mar i simbolitza la felicitat.

Per tancar el festival, l’11 de desembre tindrà lloc el quart i darrer concert. Serà el torn de la trompetista Alba Careta juntament amb l’Egor Doubay al saxo tenor, l’Adrián Montcada al piano, el Jort Terwijn al contrabaix i el João Guerra a la bateria. Careta és una artista que pertany a la nova generació del jazz, a qui li agrada barrejar la seva música amb cançons tradicionals catalanes, donant com a resultat des de temes punyents a cançons més delicades. Presentarà el seu primer disc “Orígens”, guanyador del premi Enderrock 2018 al millor disc de Jazz per votació popular.

El Cicle de Jazz és un festival que, tradicionalment, té com a objectiu fer descobrir al seu públic espais singulars del municipi i els nous projectes de músics de l’àmbit del jazz i les músiques improvisades. 

A causa de la situació sanitària actual, el festival ha estat reprogramat amb els mateixos artistes amb els quals comptava l’edició de juny -data inicial del cicle-, i s’han distribuït les actuacions durant els mesos d’octubre, novembre i desembre.

Aquesta nova edició, però,  se celebra íntegrament a la Sala Municipal de Teatre de l’Ametlla del Vallès, un espai preparat amb les mesures sanitàries pertinents per poder gaudir plenament de la música.

Per poder presenciar aquests concerts, es poden adquirir fàcilment les entrades anticipades a entrapolis.com pel preu de 8 euros cadascuna, o per 10 euros si són comprades a taquilla.

Darrera actualització: 01.10.2020 | 11:41