Finalitza el desbrossat del torrent de Can Diví

Dijous, 31 de gener de 2019 a les 00:00

Recentment han finalitzat les tasques de condicionament del torrent de can Diví, que inclou desbrossat, poda dels arbres i neteja del sotabosc. Amb aquesta actuació s'ha recuperat una bassa creada l'any 2010, amb l'objectiu d'incrementar la biodiversitat i rèptils al torrent, fins i tot en èpoques de major sequera.

El torrent de can Diví és un clar exponent de com l'aigua ha estat, i és, un dels recursos més preuats al clima mediterrani. Espais com aquest torrent han estat l'epicentre d'un gran nombre d'infraestructures hidràuliques.

Al torrent de Can Diví hi trobem:

- Font del Desmai: tenia una bassa imponent a la part davantera resguardada per un gran desmai. Actualment, just a sobre de la font encara es conserva el pont que antigament permetia el pas del camí de Can Camp cap a Llerona. Als anys seixanta, la font i la bassa encara s'intuïen.

- Bassa de les pomeres: a sota la font del Desmai, al marge del torrent més proper a la masia, feta de totxo amb un petit safareig que s'omplia per mitjà d'un pou que hi havia uns mestres més a munt. Durant anys s'emprà per regar una gran quantitat de pomeres que es plantaren al torrent.

- Bassa del pontet: estava situada davant del pontet d'obra del camí que anava cap a Can Reixac; als anys trenta ja estava en desús. Segurament recollia l'aigua directament del torrent per regar antics horts.

- Font de Can Draper: situada gairebé al mig del torrent, està mig soterrada. A partir d'una petita mina recollia l'aigua del torrent, l'aigua arribava a un broc que actualment està ple de tosca. La mina va quedar inutilitzada i avui en dia la font no raja.

Darrera actualització: 31.01.2019 | 11:38