Festa del Patge i Cavalcada de Reis

Dilluns, 31 de desembre de 2018 a les 00:00

Els propers 3 i 5 de gener la mainada serà la gran protagonista a l'Ametlla del Vallès, amb la Festa del Patge i l'esperada Cavalcada de Reis:el proper dijous 3 de gener, a les 17.30h a la plaça de l'Ajuntament, tindrà lloc la tradicional Festa del Patge, una festa en què els més menuts podran entregar la seva carta al Patge Reial, i que comptarà amb un espectacle infantil, un taller de fanalets i una xocolatada cortesia de l'AMiPA de l'escola Els Cingles.

Cavalcada

Com mana la tradició, el dissabte 5 de gener es farà la Cavalcada de Reis. Aquesta començarà a les sis de la tarda des de l’aparcament de la Residència d’Avis Millet Park, i es dirigirà cap a la plaça de l’Ajuntament seguint el següent recorregut (veure plànol): carrer Major, carrer Torregassa, carrer Pompeu Fabra, Antic Camí de Caldes, Passeig i plaça de l’Ajuntament.

Un cop a la plaça, on hi haurà el Patge Reial esperant, els Reis rebran de mans de l'alcalde les claus de les cases de l'Ametlla del Vallès i, acte seguit, la mainada podrà entregar-los les seves cartes.

Per ajudar a passar el fred se servirà xocolata calenta.

Residències d’avis

Abans que comenci la cavalcada, però, els Reis i el seu seguici, acompanyats pels regidors i regidores de l’Ajuntament, faran una visita a les residències de gent gran de l’Ametlla del Vallès, un dels moments més esperats de l’any pels avis i àvies el nostre poble.

Més seguretat

Per tal de vetllar al màxim per la seguretat dels assistents a la Cavalcada, enguany s’implementaran noves mesures al llarg del recorregut. Aquest es delimitarà amb cinta evitant, així, el risc que els infants puguin ser atropellats per les carrosses i, a més, s’incrementarà el nombre de controladors que vetllaran per la seguretat de tothom.

A continuació transcrivim uns quants consells per gaudir d’una Cavalcada de Reis segura:

1.-  Porteu roba còmode i adequada per no passar fred i poder acompanyar, així, la cavalcada.

2.- Si aneu amb infants, porteu-los a coll o agafats de la mà. No els perdeu de vista en cap cas.

3.- Estigueu pendents de la gent gran i de les persones amb impediments i depenents.

4.- Estigueu atents a les indicacions dels agents municipals i dels organitzadors de la cavalcada.

5.- No envaïu l’espai del recorregut ni el travesseu en el moment de la cavalcada.

6.- Mantingueu-vos allunyats dels vehicles i carruatges.

7.- No correu, mantingueu un pas tranquil i calmat.

8.- Porteu la documentació a sobre. En cas dels infants, gent gran i discapacitats psíquics, prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte i feu que la portin en un lloc visible per si es perden.

9.- No pugeu a les baranes, tanques o d’altres elements que puguin ser perillosos.

10.- En el lliurament de les cartes mantingueu-vos a la cua amb calma i deixeu espai suficient especialment per als més petits, la gent gran i les persones amb impediments i depenents.

11.- Finalitzada la festa, marxeu de forma ordenada, respectant l’ordre de sortida. No oblideu els vostres objectes personals.

 

Darrera actualització: 31.12.2018 | 12:48