Exposició “Operació aigua”

Dilluns, 10 d'abril de 2023 a les 00:00

Dijous vinent 13 d’abril, a les 17 h, s’inaugurarà l’exposició “Operació aigua”, que fins al 2 de maig romandrà a la plaça de l’Ajuntament.

Aquesta exposició, promoguda per AGBAR amb els suport de les àrees de Medi Ambient i Urbanisme, vol contribuir a conscienciar als visitants sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, dels usos i abusos que en fem com a societat i de l’impacte que aquests tenen en el medi natural.

Està formada per quatre plafons, corresponents als quatre àmbits de l’exposició:

1r àmbit: Aigua per tothom?

Ens fa prendre consciència de la disponibilitat i el repartiment de l’aigua dolça a la Terra, de les previsions de futur tenint en compte les conseqüències del canvi climàtic i del nostre model de societat i de com li volen donar resposta els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

2n àmbit: Quanta aigua consumeixes?

Ens aporta dades sobre el consum d’aigua domèstic i consells per al seu estalvi. També fa incidència en l’aigua virtual que consumim a través del menjar, la roba i els objectes que utilitzem diàriament i que configuren la nostra petjada hídrica.

3r àmbit: Com s’embruta l’aigua?

Fa un especial èmfasi en les residus domèstics que llencem pel desguàs o que no reciclem correctament i que causen problemes en la xarxa de clavegueram i que suposen un perill pel medi natural.

4rt àmbit: Com contaminem l’aigua?

Fa un repàs de com incideixen les diferents activitats humanes en el consum i l’impacte que tenen en la contaminació de les aigües.

L’exposició està dirigida al públic general, posant un èmfasi especial en el públic familiar i escolar. Per aquest motiu, s’ha preparat un joc d’investigació en què els participants són científics que han de cercar les causes que han provocat la mort dels peixos. Aquesta investigació els porta a descobrir algunes de les dades més destacades dels diferents àmbits de l’exposició, posant el focus en les mesures que poden prendre a nivell personal.

Darrera actualització: 31.03.2023 | 13:16