Exposició “Indestructibles: una mirada a la generació del futur de l’Àfrica”

Divendres, 3 de febrer de 2023 a les 00:00

Del 2 al 22 de febrer, els dilluns de 15 h a 16.30 h, al vestíbul de l’institut Eugeni Xammar es podrà visitar l’exposició “Indestructibles”, una exposició educativa amb fotografies d’Alfons Rodríguez i textos de Xavier Aldekoa, produïda per la Diputació de Barcelona.

El projecte Indestructibles ha documentat durant dos anys la vida d’onze nens i nenes de deu països africans com a mirall dels èxits i els reptes d’un continent en evolució. Aquesta mostra és un pont estès d’aprenentatge i de respecte cap a una infància que, gràcies a la seva capacitat de superació, planta cara al seu destí.

L’exposició busca anar més enllà de la ferida i d’una visió negativa de la realitat africana, i presenta històries de nenes i nens i adolescents com a protagonistes actius de les seves vides i dels seus aprenentatges. És també una invitació a posar l’accent en un instrument global i sense precedents per erradicar les injustícies, alhora que permet reflexionar sobre com l’educació és imprescindible per donar resposta als reptes individuals i col·lectius d’un món en canvi permanent. A l’Àfrica i també aquí.

La Diputació acompanya aquesta experiència amb tot un seguit de propostes educatives que conviden a reflexionar i a actuar. https://www.diba.cat/es/web/indestructibles

Tenim a les nostres mans una gran oportunitat per donar a conèixer al nostre municipi una visió esperançadora de l’Àfrica a través de les històries dels onze joves que la protagonitzen.

Darrera actualització: 03.02.2023 | 08:19