Es presenta el projecte de remodelació de la nau Feliubadaló i l’avantprojecte de reurbanització del centre urbà

Divendres, 24 de març de 2023 a les 12:00

El passat dimecres 22 de març va tenir lloc la presentació del projecte de rehabilitació de la nau Feliubadaló i de l’avantprojecte de reurbanització del centre urbà de l’Ametlla del Vallès, en una sessió oberta al públic que va reunir un nombre destacat de veïns i veïnes del poble.

Nau Feliubadaló

L’arquitecte Xavier Guitart (Guitart Arquitectura), redactor del projecte de remodelació de la nau Feliubadaló, va fer un repàs històric a l’antiga fàbrica de conserves (primera fàbrica del poble), i va traslladar als assistents les principals característiques del projecte:

  • Es conservarà l’estructura original de l’edifici, mantenint la coberta d’encavallada i prescindint dels construccions auxiliars (en mal estat, sense valor arquitectònic i a punt de col·lapsar).
  • La nau de planta baixa, de 450 metres quadrats útils, serà un espai polivalent obert i diàfan, amb possibilitat de compartimentació depenent dels usos o activitats que s’hi vulguin dur a terme.
  • A la façana sud s’hi faran grans finestrals, a peu de carrer, que donaran una continuïtat, si es vol, entre els espais interiors i exteriors de l’equipament. Aquests finestrals comptaran amb unes persianes automatitzades que poden fer la funció de marquesina i para-sol.
  • A la façana nord s’hi faran obertures, a tres metres d’alçada, per afavorir l’entrada de llum natural i aprofitar, també, aquesta paret resultant per a exposicions, etc.
  • A la planta segona hi està projectat un bar amb vista a la sala principal -planta baixa-, al qual es podrà accedir amb ascensor o bé a través d’una escala en format graderia.
  • La climatització està prevista a través d’un tub que recorrerà tota la nau, mantenint una estètica industrial.

L’Ajuntament ha sol·licitat una subvenció a través Plan de Impulso a la Rehabilitación de los Edificios Públicos (PIREP) del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana per afrontar el cost d’aquesta remodelació, que aproximadament és d’1.300.000 €. Es preveu tenir la resolució en pocs dies.

Avantprojecte de reurbanització del centre urbà

L’arquitecte Jordi Henrich (J. Henrich Arquitecte), autor de l’avantprojecte de reurbanització del centre urbà, va presentar la seva proposta.

Aquesta situa com a elements vertebradors d’aquest centre la plaça de l’Església, la nova Sala Municipal de Teatre, la plaça de l’Ajuntament, el futur centre cívic de la nau Feliubadaló i el parc de Maria Lluïsa, tot definint un eix de poc més d’un quilòmetre i mig en què es vol prioritzar els vianants per sobre dels cotxes, i que comportaria l’allargament del Passeig fins a la nova nau Feliubadaló.

Aquest avantprojecte, d’abast global, ha de donar pas a un pla director per definir i resoldre aspectes i casuístiques concretes, i per ser a mig i llarg termini, sempre subjecte a les possibilitats del pressupost municipal.

Darrera actualització: 24.03.2023 | 13:38