Es posa en marxa el nou Servei d’Atenció Integral LGBTI del Vallès Oriental

Dijous, 19 de novembre de 2020 a les 11:30

El dimecres 18 de novembre va tenir lloc la signatura de l’acord entre el Consell Comarcal del Vallès Oriental i la Direcció General d’Igualtat per posar en marxa el nou Servei d’Atenció Integral LGBTI del Vallès Oriental (SAI), per la implementació del qual ha treballat la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès des de la seva creació.

El servei ofereix una atenció integral, íntima i de proximitat a les persones integrants del col·lectiu LGBTI i a totes aquelles que s’hi adrecin amb qüestions o necessitats relatives a la diversitat sexual, l'orientació sexual i la identitat o expressió de gènere. També es treballarà per la sensibilització de la ciutadania i del personal al servei de l’administració per tal d’aproximar i normalitzar la realitat del col·lectiu LGBTIQ+ al conjunt de la població.

 Les funcions són:

- Atenció a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere, amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades.

- Acompanyament integral a persones integrants del col·lectiu LGBTIQ+ en processos personals d'identitat de gènere, orientació sexual i/o expressió de gènere, així com a professionals, familiars i amistats que ho requereixin.

- Informació i assessorament general sobre la diversitats sexuals i de gènere (identitat de gènere, expressió de gènere, orientació sexual, etc.) del col·lectiu LGTBIQ+.

- Programes de sensibilització a la població sobre la realitat de les persones LGBTI i de prevenció i abordatge de les situacions de discriminació per LGBTIfòbia.

- Suport específic per atendre i presentar incidències i denúncies per possibles casos de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

- Tramitació de la Targeta Sanitària amb el nom sentit per les persones trans*, majors i menors d’edat, i del certificat “Faig constar”.

- Informació i recursos sobre diversitat sexual i de gènere als diferents serveis i equipaments dels municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials resta Vallès Oriental.

Per obtenir-ne més informació i tenir accés al servei, és imprescindible concertar cita prèvia a través del telèfon de contacte 938600706 o del correu electrònic sai.lgbti@vallesoriental.cat. L’accés al servei és gratuït.

Amb l’obertura d’aquest SAI LGBTI, el Consell Comarcal s’uneix a la xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ de Catalunya (SAI) impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que, al costat del món local, desenvolupa serveis de proximitat que garanteixin i defensin els drets de les persones LGBTIQ+ arreu del territori.

FONT: Consell Comarcal del Vallès Oriental

 

Darrera actualització: 12.01.2021 | 09:28