Es manté la prohibició de crema de restes vegetals generades en entorns agrícoles o silvícoles, a excepció de les petites explotacions

Dimecres, 15 de febrer de 2023 a les 10:48

En virtut de l'article 27 de la llei 7/2022 de “Residuos y suelos contaminados para una economía circular”, que fa referència a l’eliminació de residus adoptant mesures que garanteixin la protecció de la salut humana i el medi ambient, es manté la prohibició crema de residus vegetals generats en entorns agrícoles o silvícoles i només es podran cremar restes agrícoles per motius fitosanitaris quan no existeixin altres mètodes per evitar la propagació de plagues quan no existeixin alternatives per la seva eliminació.

Val a dir que, des del 2 de gener de 2023, les petites explotacions agrícoles, ramaders i silvícoles poden tornar a cremar els residus vegetals que es generin a l'entorn agrari i silvícola amb l'anterior procediment de comunicació de crema. Aquest canvi es produeix a causa de l'entrada en vigor d'una nova norma estatal.

Amb tot, aquestes explotacions han de complir amb la normativa de prevenció d'incendis, per la qual cosa a partir del 2 de gener i fins al 14 de març han de comunicar la crema de restes vegetals.

Terminis:

  • Sol·licitud d'autorització per a activitats amb risc d'incendi forestal: del 15 de març al 15 d'octubre.
  • Comunicació de crema: del 16 d'octubre al 14 de març.
  • Sol·licitud d'autorització crema de restes vegetals: tot l'any.

Tràmit de comunicació de crema.

Darrera actualització: 15.02.2023 | 13:20