Enric Calpena enceta el curs 2022-2023 del cicle de conferències "Idees i paraules"

Dilluns, 10 d'octubre de 2022 a les 00:00

El periodista Enric Calpena serà l'encarregat de donar el tret de sortida al curs 2022-2023 del cicle de conferències "Idees i paraules" que organitza l'àrea de Cultura i coordina en Jordi Sedó.

Calpena pronunciarà la xerrada "Catalunya: què érem, què som, què volem ser" dijous 13 d'octubre, a les 19.30 h a la Biblioteca Josep Badia i Moret.

Contingut de la conferència:

"Sovint sentim invocar la nostra història i les nostres tradicions per omplir de sentit les reivindiccions nacionals dels catalans.

Però Catalunya és un país divers i, com a tal, molt dinàmic i canviant. I, per això mateix, no podem fomentar el nostre discurs exclusivament en el passat. Ens cal mirar-nos avui, fer una diagnosi de qui som en aquest moment i, sobretot, decidir col·lectivament què volem ser en el futur. Només així podrem dibuixar un full de ruta que no provoqui ensurts ni dobles o triples vies, que ens engavanyen més que no pas ens ajuden a ser plurals.

És un debat obert, que mirarà d'abordar el ponent d'aquest acte al llarg de la seva exposició i, després, com sempre, mirarà d'establir un diàleg amb el públic assistent a partir de les preguntes que desitgin formular-li."

Darrera actualització: 10.10.2022 | 10:37